SUA, sub semnul incetinirii economice

Duminica, 22 Iulie 2012, ora 16:55
1346 citiri
SUA, sub semnul incetinirii economice

Toti indicatorii sugereaza o incetinire a cresterii economiei Statelor Unite, potrivit analistilor intervievati de MarketWatch, care se asteapta ca guvernul sa oficializeze acest fapt la sfarsitul viitoarei saptamani, cand va anunta evolutia PIB in trimestrul al doilea.

Analistii estimeaza ca PIB-ul SUA a avansat cu numai 1,3% in trimestrul al doilea, sub ritmul de 1,9% inregistrat in primele trei luni ale acestui an si cel de 3% din trimestrul al patrulea din 2011.

Informatia ar fi o veste proasta pentru milioanele de americani care nu isi gasesc de lucru de mai multi ani, de la incheierea recesiunii.

Un ritm atat de lent de crestere reflecta o economie incapabila sa creeze locuri de munca suficient de rapid pentru a reduce semnificativ rata somajului, de la nivelul actual de 8,2%.

Intrebarea mult mai importata este daca avansul PIB se va mentine si in trimestrul al treilea la acelasi nivel, iar raspunsul este probabil da, potrivit analistilor.

Economia SUA este influentata negativ de factori externi adversi, precum criza datoriilor din Europa si incetinirea cresterii economice in China, care au afectat exporturile americane.

Pe piata americana exista pe de alta parte temeri in crestere legate de posibila intrare in vigoare a unor reduceri automate de cheltuieli si majorari de impozite, daca democratii si republicanii nu vor ajunge la un acord pentru modificarea legislatiei actuale.

#economie sua, #incetinire economica SUA, #someri SUA, #SUA locuri de munca, #SUA PIB , #USA