SUA: Varful fiscal a fost evitat. Ce prevede legea compromisului bugetar

Joi, 03 Ianuarie 2013, ora 10:10
1482 citiri
SUA: Varful fiscal a fost evitat. Ce prevede legea compromisului bugetar

Presedintele american Barack Obama a promulgat miercuri seara legea privind compromisul bugetar, care exclude pe termen scurt amenintarea cu o cura de austeritate fortata in SUA, a anuntat Casa Alba.

Camera Reprezentantilor, dominata de republicani, a urmat exemplul Senatului, unde democratii sunt majoritari, si a adoptat un proiect de lege care sporeste mai ales nivelul de impozitare asupra gospodariilor cu venituri mai mari de 450.000 de dolari pe an.

O parte a republicanilor a acceptat sa voteze in favoarea acestei masuri, in pofida refuzului lor de principiu fata de orice suplimentare a presiunii fiscale, in contextul in care alternativa ar fi fost "zidul bugetar", insotit de cresteri de impozite pentru cvasitotalitatea contribuabililor si de reduceri clare ale cheltuielilor statului federal, in special in domeniul apararii.

In epilogul unor dezbateri aprinse si negocieri repetate desfasurate la Washington de saptamani bune, camera inferioara a Congresului american a adoptat acest dispozitiv miercuri in jurul orei 04:00 GMT, in aceeasi termeni in care textul a trecut de Senat cu mai putin de 24 de ore inainte, cu 257 de voturi pentru si 167 impotriva.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#varf fiscal SUA, #lege compromis bugetar SUA, #compromis SUA varf fiscal, #impozitarea bogatilor SUA , #USA