Uraganul Sandy lasa in urma haos (Galerie Foto)

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 17:50
2366 citiri
Uraganul Sandy lasa in urma haos (Galerie Foto)

Uraganul Sandy care ar putea produce pagube de peste 20 de miliarde de dolari, a facut ravagii in New York. Sute de mii de case au ramas fara curent electric in metropola americana, dar numarul celor care au ramas fara electricitate, pe toata coasta, a depasit 7,5 milioane.

Pana acum, au fost inregistrate 16 decese, dar autoritatile sa asteapta ca numarul mortilor sa creasca. De asemenea, presedintele comitetului de criza, Joseph Lhota, sustine ca "nu am asistat niciodata la un dezastru de o asemenea amploare", potrivit Business Insider.

Bursa de la New York a fost inchisa, timp de doua zile consecutive, pentru prima data de dupa 1888. Publicatia amintita a realizat un colaj de poze care ilustreaza ravagiile provocate de uraganul Sandy.

In New York reteaua de transport public, inclusiv metroul, a fost inchisa duminica incepand cu ora locala 19.00 (01.00 ora Romaniei), in asteptarea uraganului Sandy, potrivit AFP.

Primarul din New York, Michael Bloomberg, a declarat ca apa ar putea depasi trei metri, in anumite locuri si a anuntat ca locuitorii din anumite zone ale orasului vor primi mandate obligatorii de evacuare, pentru a-i proteja.

#uragan Sandy, #pagube uragan Sandy, #uragan Sandy SUA , #USA