Vanzarile de pusti de asalt de tipul celei folosite in masacrul din Orlando au explodat in SUA

Marti, 21 Iunie 2016, ora 14:36
6593 citiri
Vanzarile de pusti de asalt de tipul celei folosite in masacrul din Orlando au explodat in SUA
Foto: slickguns.com

Drama petrecuta pe 12 iunie in clubul de noapte Pulse din Orlando, Florida, cand un american de origine afgana a ucis 50 de persoane si a ranit 53 cu ajutorul unei arme de tipul AR-15, o varianta civila a pustii de asalt M16 a armatei SUA, pare sa nu opreasca apetitul americanilor pentru armele de foc.

Tom Engle, proprietarul unui magazine online de arme si muntii, dezvaluie faptul ca vanzarile de pusti de tipul AR-15 au crescut substantial in saptamana care a urmat atentatului, relateaza Guns.

Hunter's Warehouse, magazinul online detinut de Engle, a reusit sa vanda 30.000 de arme AR-15 in primele 7 zile de dupa comiterea atentatului, un adevarat record de vanzari.

Proprietarul sustine ca are la dispozitie un stoc de arme cuprins intre 300.000 si 400.000 de bucati, dar achizitionarea acestora nu este la fel de usoara ca a unui alt bun comandat online.

Fiecare comparator trebuie sa respecte legile privind regimul armelor din statul in care locuieste, iar marfa este expediata prn intermediul unui serviciu federal care verifica antecedentele clientului.

Mai mult, Engle crede ca numarul record de arme vandute in saptamana de dupa atentat nu are nimic de a face cu drama din Orlando.

"Astfel de evenimente nu cresc vanzarile de arme. Mai degraba discutiile oficialilor pe tema interzicerii unor tipuri de arme au dus la o crestere a comenzilor. Cand populatia este amenintata cu interzicerea dreptului a achizitiona un anumit tip de arma, atunci se declanseaza isteria", a precizat patronul Hunter's Warehouse.

Pretul unei pusti AR-15 variaza intre 350 si 8.000 de dolari, in functie de model si accesoriile adaugate, iar in clipa de fata 5 milioane de americani detin astfel de arme de foc.

#atentat Orlando, #atentat ISIL USA, #vanzari arme Statele Unite , #USA