Bush isi anuleaza un discurs din cauza fondatorului Wikileaks

Duminica, 27 Februarie 2011, ora 00:27
1457 citiri
Bush isi anuleaza un discurs din cauza fondatorului Wikileaks

Fostul presedinte american George W. Bush si-a anulat discursul pe care urma sa il sustina la o conferinta in Denver, in Colorado, deoarece fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, urma sa participe, de asemenea, prin satelit, a anuntat vineri biroul de presa al acestuia, potrivit Mediafax. 

"Fostul presedinte nu are niciun chef sa participe la un forum cu un barbat care a adus atingere intereselor Statelor Unite in mod voluntar si in repetate randuri", a anuntat intr-un comunicat purtatorul de cuvant al lui Bush, David Sherzer.

Bush a acceptat in urma cu sase luni o invitatie de a rosti un discurs in fata Asociatiei tinerilor presedintie (YPO), o organizatie de tineri directori de firme care se reuneste in conferinta la Denver.

"In aceasta saptamana, cand a aflat ca Julian Assange a fost invitat recent pentru a vorbi la acelasi summit, presedintele Bush a decis sa isi anuleze interventia", a explicat Sherzer.

La randul sau, presedintele YPO International, Jill Belconis, a declarat intr-un comunicat, vineri, ca organizatia "regreta ca membrii (sai) nu il vor putea asculta pe presedintele Bush".

"Speram ca va participa la o alta conferinta YPO pe viitor", a adaugat acesta. 

#george bush, #julian assange, #wikileaks , #Wikileaks