Documente din dosarul judiciar al lui Julian Assange, disponibile pe Internet

Duminica, 06 Februarie 2011, ora 02:27
1156 citiri
Documente din dosarul judiciar al lui Julian Assange, disponibile pe Internet

Rapoarte ale politiei, confidentiale si foarte detaliate despre ancheta pentru viol si agresiune sexuala care il vizeaza pe fondatorul WikiLeaks Julian Assange in Suedia, sunt disponibile pe Internet, informeaza Mediafax.

Aceste documente in suedeza, provenind de la politie si consultate de AFP pe site-ul www.scribd.com/doc/48110314/Facsimile-from-Forsvarsadvokaterna-23-11-10Sokbar, au fost trimise prin fax, in noiembrie, de un avocat suedez al lui Assange, Björn Hurtig, colegei sale britanice Jennifer Robinson.

Aceasta il apara pe fondatorul WikiLeaks in Marea Britanie, unde este consemnat la domiciliu in urma unui mandat de arestare international lansat de Parchetul suedez.

 

O audiere este prevazuta pentru 7 si 8 februarie la Londra, in cursul careia justitia britanica urmeaza sa se pronunte asupra extradarii lui Assange in Suedia.

Acest australian in varsta de 39 de ani a negat insa permanent acuzatiile, afirmand ca acestea fac parte dintr-o campanie de denigrare destinata discreditarii WikiLeaks in momentul in care site-ul specializat in publicarea de documente confidentiale si-a atras criticile Washingtonului publicand documente militare si diplomatice secrete.

#documente serete, #juliam assamge, #documente confidentiale , #Wikileaks