Mediul online, campul de lupta al campaniilor sociale si de fundraising

Joi, 22 Martie 2012, ora 12:10
1918 citiri
Mediul online, campul de lupta al campaniilor sociale si de fundraising

Campaniile sociale si de fundraising au rezultate tot mai bune in mediul online, iar sumele stranse de ONG-uri prin intermediul internetului cresc de la an la an.

Pe data de 5 aprilie, M+R Strategic Services, o firma de comunicare si relatii publice specializata pe sectorul non-profit si Nonprofit Technology Network (NTEN), o asociatie a organizatiilor non-profit care folosesc tehnologia pentru a-si promova mesajele, vor publica cea de-a sasea editie anuala a eNonprofit Benchmarks Study, un document care ofera pulsul activitatilor de strangere de fonduri si rezultatele campaniilor sociale.

Studiul are la baza activitatile a 44 de organizatii non-profit, printre care amintim AARP, American Red Cross, Human Rights Watch, Planned Parenthood si World Wildlife Fund. Organizatiile analizate activeaza in domenii precum drepturile omului, protectia animalelor, mediu etc, potrivit Mashable.com.

Rezultatele acestui studiu au devenit un standard pentru zona de non-profit, iar organizatiile care activeaza in acest domeniu consulta documentul pentru a vedea daca anul care a trecut a fost unul fructuos pentru campaniile sociale si de strangere de fonduri si cine a inregistrat performante pe retelele sociale", a declarat Cameron Lefevre, senior consultant la M+R Strategic Services si coordonator al studiului.

Studiul arata ca in cazul campaniilor de strangere de fonduri, 35% din ajutoarele financiare primite prin intermediul internetului au fost atrase cu ajutorul e-mail-urilor si 65% cu ajutorul altor surse online. In cazul campaniilor sociale, rata de raspuns a crescut cu 28%.

Sumele stranse prin intermediul campaniilor online de strangere de fonduri au crescut cu 20% in 2011, fata de 2010. Valoarea donatiilor in online este de 62 de dolari, in cazul unei singure transe si de 20 de dolari, in cazul donatiilor lunare, care au ajuns la 8% din totalul ajutoarelor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#campanii sociale online, #campanii fundraising online, #eNonprofit Benchmarks Study , #Bani online