Black Friday 2012: Ce oferte pregatesc Amazon, eBay sau Asos

Vineri, 16 Noiembrie 2012, ora 14:24
10409 citiri
Black Friday 2012: Ce oferte pregatesc Amazon, eBay sau Asos

De Black Friday 2012, retailerii din Romania se vor lupta pentru clienti cu cei din strainatate, precum Amazon, eBay sau Asos, care asigura transport gratuit in tara noastra.

Romanii au facut plati la magazinele online din strainatate in valoare de 500 milioane de euro, din totalul de 700 milioane de euro al platilor facute cu cardul in 2012, potrivit unei declaratii recente facute de Catalin Cretu, directorul general pentru Romania din cadrul Visa Europe.

In acest context, retailerii online din Romania vor avea o concurenta serioasa de Black Friday. Retaileri straini precum Amazon, au oferte de multe ori mai bune, accepta plati cu cardul din Romania si ofera transport gratuit tara noastra, in functie de valoarea comenzii.

Amazon, cel mai mare magazin online din lume, va da startul Black Friday 2012 inca de marti, 19 noiembrie. Retailerul va avea oferte speciale in fiecare zi, timp de o saptamana intreaga, inclusiv pe 23 noiembrie, cand se organizeaza Black Friday la noi. Magazinul va avea reduceri speciale la electronice, DVD-uri, reviste, jucarii, imbracaminte, incaltaminte, bijuterii si multe alte categorii.

Surprinzator, in Statele Unite, cele mai mari reduceri online nu sunt in ziua de Black Friday, ci in prima zi a saptamanii imediat urmatoare, numita Cyber Monday, iar Amazon promite clientilor sai reduceri masive cu aceasta ocazie. Compania a creat deja o pagina speciala pentru aceasta ocazie.

Black Friday 2012 va fi si pe eBay, cel mai mare website din lume de licitatii online. Utilizatorii pot verifica cele mai recente oferte Black Friday in cadrul unei sectiuni speciale, dar si pe o pagina dedicatacelor mai bune oferte de pe eBay.

Reduceri la haine de Black Friday 2012

Asos.com, cel mai mare magazin de haine din Marea Britanie, care comercializeaza peste 50.000 de branduri la nivel global, va avea reduceri dedicate Black Friday 2012.

Utilizatorii se pot inscrie pe o pagina special creata, pentru a primi pe e-mail cele mai recente reduceri.

Macey's, unul dintre cei mai mari retaileri de haine din Statele Unite, unde detine peste 850 de magazine, a creat o pagina online speciala, dedicata cumparatorilor din Romania, cu preturi afisate in lei.

Magazinul a pregatit clientilor online o strategie de cumparaturi pentru ziua de Black Friday 2012. Mai precis, orice produs din cadrul ofertei Macey's poate fi salvat intr-o lista speciala, care poate fi consultata in ziua de Black Friday 2012, astfel incat clientul sa-si dea seama care este diferenta de pret.

Lista respectiva poate fi impartasita pe Facebook, pe Twitter sau pe e-mail.

Reducerile de Black Friday vor atrage peste 147 milioane de oameni in magazine doar in Statele Unite, potrivit Wall Street Journal. Potrivit unui sondaj citat de publicatia americana, peste 25% dintre consumatori vor face cumparaturile direct pe website-urile retailerilor, iar 30% dintre ei vor cumpara in urma newsletter-elor primite de la retaileri.

Trei din 10 retaileri din Statele Unite isi vor promova ofertele speciale de Black Friday prin alerte mobile, in crestere cu 18% fata de perioada similara a anului

trecut. Suplimentar, 81% dintre retaileri vor folosi Facebook pentru a-si informa clientii despre ofertele din magazin.

#Black Friday Amazon, #Black Friday 2012 eBay, #Black Friday 2012 Asos, #Black Friday 2012, #cand este Black Friday, #oferta Black Friday, #reduceri Black Friday , #Comert online