Black Friday 2012: Romanii sunt invitati sa cumpere carti si sa vina in malluri

Joi, 22 Noiembrie 2012, ora 16:16
2129 citiri
Black Friday 2012: Romanii sunt invitati sa cumpere carti si sa vina in malluri

Black Friday 2012 este ziua celor mai mari reduceri din an si a fost anuntata anul acesta si de retailerii din alte domenii decat IT.

Romanii sunt invitati sa cumpere carti, cu ocazia Black Friday 2012. In afara de magazinele online, care si-au anuntat deja oferta, mai putem cumpara carti la reduceri de la targul Gaudeamus, cu reduceri de pana la 65%, de la edituri precum Humanitas, Litera, Art sau Nemira.

Anul acesta, accesul general al vizitatorilor in incinta targului este permis pe baza biletelor de intrare, in valoare de cinci lei, si a abonamentelor valabile pentru intreaga perioada a evenimentului, in valoare de 10 lei.

Targul se desfasoara in Pavilionul Central Romexpo, reunind, intr-un spatiu expozitional de 14.000 mp, oferta a peste 400 de edituri romanesti si straine, tipografii, institutii de invatamant, centre si institute culturale, institutii mass-media, agentii de difuzare de carte, firme multimedia, agentii literare, organizatii non-guvernamentale cu profil cultural si educational, asociatii profesionale, librarii, biblioteci etc.

Black Friday 2012 la Carrefour

Carrefour va derula in perioada 17-26 noiembrie campania de reduceri Black Friday, la electronice - televizoare, tablete si laptop-uri -, electrocasnice si aparate foto sunt. Reducerile aplicate sunt pana la 50%.

Ce oferte au mallurile de Black Friday

Anul acesta, in premiera, au intrat in competitie Black Friday si retailerii de cosmetice sau librariile.

In Bucuresti, doua dintre cele mai mari malluri au in componenta magazine care au demarat campanii pentru Black Friday inca de la jumatatea acestei saptamani.

Vitrinele sunt ticsite cu reclame, iar spoturile video de pe ecranele interioare ruleaza aceleasi campanii animate pentru ziua marilor reduceri.

Retailerii din Bucuresti si-au instruit angajatii sa nu ofere prea multe detalii despre numarul exact in procente al reducerilor care vor fi aplicate per produs cu ocazia Black Friday, sporind misterul si marindu-si astfel sansele de a atrage mai multi clienti pe 23 noiembrie.

"Reduceri sigur vor fi pentru aproape toate gamele de produse electronice. Pana acum asta este singura informatie care ni s-a spus de la conducere. Nu ne-au zis exact care vor fi procentele scazute pe laptop-uri sau pe tablete, sau la camere foto. Mai mult ca sigur indicatiile finale si reducerile exacte le vom primi vineri dimineata", spune un angajat al unuia dintre cei mai mari retaileri de electrocasnice din Romania, conform Mediafax.

Centrele de informatii din mall-urile bucurestene nu au idee despre promotiile pe care magazinele din incintele acestora le vor aplica cu ocazia Black Friday. Angajatii de aici nu au primit informatii cu privire la ce magazine vor avea reduceri si spun clientilor ca singurii care le pot oferii detalii sunt vanzatorii sau reprezentantii superiori ai magazinelor.

"Noua nu ni s-a transmis nimic din partea magazinelor de aici. Nu stim cine va sarbatori Black Friday si nici ce reduceri vor avea, cat de mari vor fi sau alte lucruri legate. Sincer sa fiu mi se pare o prostie cu sarbatoarea asta. Ne-am luat repede dupa americani", spune un angajat al unui mall din Capitala, conform Mediafax.

Magazinele cu cosmetice si librariile sarbatoresc in premiera Black Friday in Romania.

Desi la mijlocul saptamanii o parte din magazinele cu produse electronice si electrocasnice au afisat deja materiale promotionale legate de Vinerea neagra, nu toti retailerii implicati in aceasta sarbatoare se inghesuie sa dea de veste cu privire la acest lucru.

In premiera, magazinele care vand parfumuri vor participa la Black Friday in Romania.

Cativa angajati ai unui magazin celebru de cosmetice dintr-un mall bucurestean sustin ca anul acesta aproape toate produsele de aici vor beneficia de reducere de 30 - 40 la suta.

"Reduceri vom avea la aproape toate produsele cosmetice din magazin, insa asta abia vineri pe 23. Totusi, clientii vor fi sfatuiti sa intre pe pagina de Facebook a magazinului pentru a putea beneficia de discount-urile noastre. Momentan stiu ca e vorba de 30 sau 40 la suta reducere, dar doar prin Facebook. Mai multe ni se vor spune vineri cand va incepe programul", sustine o angajata a unui magazin de parfumuri.

Nu numai mallurile sau spatiul fizic al magazinelor sunt locuri bune de reclama la Black Friday in Bucuresti.

La iesirile din cele mai importante statii de metrou din oras sunt impartite pliante prin care magazinele online isi anunta arsenalul de reduceri. Pe fluturasii impartiti locurile fruntase ale recomandarilor de preturi sunt tabletele insotite de etichete "BEST BUY". Specificatiile tehnice ale acestor gadget-uri sunt aliniate meticulos sub poza produslui, insa pretul lipseste.

Cea de-a doua editie a Black Friday din Romania va debuta vineri, 23 noiembrie, si se va incheia in aceeasi zi la miezul noptii. Gamele de produse care vor intra sub incidenta acestor reduceri sunt numeroase, iar promotiile aplicate sunt construite in asa fel incat sa satisfaca orice client cu aproape orice venit.

#Black Friday 2012 reduceri, #Black Friday 2012 mall, #Black Friday 2012 carti, #Black Friday 2012 Carrefour , #Comert online