Black Friday: Sute de mii de vizitatori in magazine si milioane de euro in vanzari

Sambata, 24 Noiembrie 2012, ora 18:00
1815 citiri
Black Friday: Sute de mii de vizitatori in magazine si milioane de euro in vanzari
Foto: CNN Money

Retailerii de electronice si electrocasnice din Romania au reusit sa-si depaseasca cele mai optimiste asteptari, dupa ce magazinele lor au fost luate cu asalt de sute de mii de vizitatori, iar vanzarile au atins intr-o singura zi ordinul milioanelor de euro.

Altex Romania a inregistrat vanzari de aproximativ 6 milioane de euro in prima zi de de Black Friday, transmite Agerpres.

"Volumele de vanzari inregistrate pana la acesta ora arata ca ne vom depasi obiectivul setat pentru Black Friday inca din prima zi de reduceri, depasind estimarile de vanzari pe care le-am avansat initial pe toate cele trei zile de reduceri - 23, 24, 25 noiembrie - si avem convingerea ca maine si poimaine, fiind weekend, ritmul de crestere va fi mult mai mare", a comentat Razvan Popescu, director de vanzari Altex.

In topul vanzarilor s-au situat televizoarele LED, frigiderele, masinile de spalat, urmate de laptopuri si tabletele. "Estimam ca pana la finalul zilei, tinand cont de traficul de vanzari din magazine vom vinde 7.000 de televizoare, 2.500 de laptopuri, 1.700 de tablete si 3.200 de masini de spalat", a adaugat Razvan Popescu.

Magazinele Flanco au avut, de asemenea, un succes peste asteptari. Ele au fost vizitate astfel, doar pana vineri la ora 18.00, de peste 300.000 de clienti, dintre care peste 70.000 au cumparat cel putin un produs.

Dintre codurile comerciale de produs listate in cadrul campaniei Flanco cu ocazia Black Friday, in numar de peste 1.000 la inceputul zilei, s-au epuizat stocurile pentru mai putin de 100 de modele, compania avand resurse de sustinere a promotiei si in urmatoarele doua zile.

"Flanco a atins astazi o performanta unica pe piata romaneasca, reusind sa vanda intr-o singura zi, in cei 45.000 de metri patrati cat intr-o luna medie de vanzari. Campania Black Friday continua la Flanco tot weekend-ul si pentru a veni in intampinarea solicitarilor clientilor nostri, am inclus in promotia de Black Friday produse cu specificatii similare sau comparabile la preturi competitive", a declarat Violeta Luca, CEO Flanco.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vanzari Flanco Black Friday, #vanzari Altex Black Friday, #vanzari vinerea neagra, #magazine electronice Black Friday , #Comert online