IBM: Apetitul userilor pentru mobile shopping se va dubla de sarbatori

Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 18:10
1305 citiri
IBM: Apetitul userilor pentru mobile shopping se va dubla de sarbatori

Marele albastru, IBM, spune ca traficul mobil pe site-urile de cumparaturi va inregistra o crestere importanta, aproape dubla odata cu venirea sarbatorilor.

Potrivit rapoartelor, in luna noiembrie, 15% din populatia SUA care se va loga pe site-urile de comert cu amanuntul vor intra de pe un dispozitiv mobil, noteaza Techcrunch.

De asemenea, toate vanzarile online din luna noiembrie vor experimenta o crestere de 12-15% fata de aceeasi perioada din 2010.

IBM raporteaza ca in luna octombrie, aproape 11% dintre internauti au folosit un dispozitiv mobil pentru a se conecta pe site-urile de e-commerce, fata de doar 4,2% in luna octombrie 2010.

In plus, vanzarile de telefoane mobile continua sa creasca, atingand un nivel record de 9,6% in luna octombrie 2011, fata de 3,4% in aceeasi luna a anului trecut.

Unul din cele mai noi trenduri asteptate vor avea loc in randul utilizatorilor Android. Pentru prima data, numarul mare de utilizatori Android se va intrece la cumparaturi cu telefonul mobil cu utilizatorii de iPhone.

Potrivit ultimelor rapoarte IBM, in octombrie 2011, 4% din traficul mobil a venit de la utilizatorii iPhone, in timp ce userii Android au asigurat 3,5% din traficul mobil.

iPad-ul va juca de asemenea un rol important de sarbatori. In octombrie, rata de conversie a ajuns la 6,8% la iPad in comparatie cu rata de conversie mobile la nivel global, care a atins pragul de 3,6%.

Potrivit IBM, userii mobile vor avea un apetit mai mare la cumparaturi decat internautii clasici. De asemenea raportul arata ca 9,2% dintre consumatorii care au vizitat un site de e-commerce veniti de pe o retea de socializare au facut cel putin o achizitie.

Toate semnele indica ca acest sezon de sarbatori va fi unul extrem de favorabil pentru cumparaturile mobile.

România, pe ultimele locuri din Europa la achiziționarea cărților online. Cât de mult se cumpără ebook-uri și volume tipărite de pe internet
România, pe ultimele locuri din Europa la achiziționarea cărților online. Cât de mult se cumpără ebook-uri și volume tipărite de pe internet
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi doar 7,2% din rezidenţii UE au făcut achiziţii online de cărţi...
#mobile shopping, #cumparaturi online, #raport ibm, #vanzari mobile sarbatori, #achizitii online ibm , #Comert online