Moneda virtuala Bitcoin revolutioneaza Internetul si ingrijoreaza autoritatile

Sambata, 06 Aprilie 2013, ora 00:00
4892 citiri
Moneda virtuala Bitcoin revolutioneaza Internetul si ingrijoreaza autoritatile

Bitcoin a devenit moneda neoficila a Internetului si da dureri de cap autoritatilor, pentru ca nu reusesc sa urmareasca tranzactiile incheiate cu ajutorul acestui mijloc de plata.

Din ce in ce mai multe companii si un numar urias de consumatori folosesc Bitcoin, datorita avantajelor sale scrie Business Insider.

In primul rand, Bitcoin nu este dependent de evolutia economiilor nationale sau de izbucnirea unor crize bancare, iar numarul de unitati care pot fi emise nu este corelat in mod direct cu rata inflatiei. Rezerva de monede virtuale este generata de program software care functioneaza pe baza unor formule matematice extrem de complicate.

Spre deosebire de alte servicii de plati online, pentru tranzactiile incheiate cu ajutorul monedei bitcoin nu sunt necesare completarea formularelor cu informatii personale.

Un bitcoin ar fi echivalentul a 44 de lei, iar cel interesat sa faca rost de moneda virtuala poate achizitiona banii de la mai multe case de schimb valutar online, folosind o varietate de monede internationale (dolar american, dolar canadian, euro, lire sau chiar ruble).

Conform specialistilor citati de publicatia amintita, economia virtuala din jurul Bitcoin se ridica la 40 de milioane de euro. La inceput, cand a fost introdusa, in 2008, cu un dolar se puteau cumpara 1.309 bitcoins. Acum, moneda virtuala s-a apreciat, iar un dolar american echivaleaza cu 135 de bitcoins.

#Bitcoin moneda virtuala, #tranzactii Bitcoin, #moneda Bitcoin , #Comert online