Nokia sub asediu: Samsung deschide primul magazin online in India

Marti, 20 Martie 2012, ora 18:28
1875 citiri
Nokia sub asediu: Samsung deschide primul magazin online in India

Samsung a deschis, fara prea mare publicitate, un magazin online in India, ca parte a strategiei companiei de a-si creste prezenta de retail si cota intr-o piata cu una dintre cele mai mari rate de crestere din lume.

Gigantul korean a lansat samsungindiaestore.com si, cu toate ca nu are prea multe produse pe stoc, magazinul beneficiaza de catalogul complet de produse din cadrul a cinci categorii de electronice: telefoane mobile, tablete, laptopuri, netbook-uri si accesorii.

Site-ul, care este administrat de catre distribuitorul national indian Savex Computers, este promovat de catre site-ul oficial al Samsung din India cu toate ca, interesant, trimite linkuri si catre servicii e-commerce terte, trimitand potentialii cumparatori catre site-ul precum LetsBuy.

Samsung are o reputatie in crestere in India, iar strategia sa este de a depasi Nokia pe aceasta piata care, de asemenea, a lansat un magazin online.

Potrivit unui raport GfK Asia, Samsung detine o cota de 33% in India. Piata indiana a inregistrat anul trecut un record pentru industria de smartphone-uri. In timpul primelor 11 luni ale anului, in India s-au vandut peste 10 milioane de smartphone-uri.

Samsung a investit anul trecut 70 de milioane de dolari pentru a-si tripla productia din India, care in prezent este de 16 milioane de dispozitive mobile pe an.

Cel mai popular telefon al koreenilor, Samsung Galaxy S II, s-a vandut in peste 10 milioane de unitati la nivel mondial in doar 5 luni, mai rapid decat orice alt dispozitiv din istoria Samsung si a depasit cifra de 20 de milioane de unitati in 10 luni.

Samsung Galaxy S II a primit titlul de "Best Smartphone" din partea GSMA, o organizatie care reprezinta interesele industriei de comunicatii mobile in intreaga lume si gazduieste evenimentul Mobile World Congress din Barcelona.

Samsung Electronics, cel mai mare producator de smartphone-uri din lume, a inregistrat un profit trimestrial de 4,5 miliarde de dolari, datorat in mare parte de vanzarile de smartphone, dar si de contractele incheiate recent de companie.

Vanzarile anuale Samsung au crescut cu 6,5% pana la 142,1 miliarde de dolari, in timp ce profitul de operare pentru anul 2011 a scazut cu 6,7%, pana la 122,6 miliarde de dolari.

BNP Paribas si Korea Investment & Securitiess se asteapta ca Samsung sa vanda in 2012 aproximativ 170 de milioane de smartphone-uri

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Samsung magazin India, #Samsung vanzari smartphone, #Samsung vs Nokia , #Comert online