PayPoint: Crestere de 56% a numarului de tranzactii in Romania

Joi, 24 Mai 2012, ora 13:43
1506 citiri
PayPoint: Crestere de 56% a numarului de tranzactii in Romania

PayPoint plc, principalul operator de plati in numerar si online din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, a raportat pentru anul financiar 2011 - 2012 un volum de 19 milioane tranzactii plati facturi pe piata din Romania, cu 56% mai mare comparativ cu cel inregistrat in anul precedent.

Potrivit companiei, acest lucru s-a datorat "extinderii retelei punctelor de plata si dezvoltarii portofoliului de furnizori parteneri, a optimizarii acoperirii si eficientizarii".

Numarul punctelor de plata ce ofera servicii Plati Facturi si Incarcare Electronica a crescut cu 12% in decursul anului financiar incheiat, reteaua PayPoint numarand 6.730 magazine de proximitate. Totodata, compania anunta extinderea portofoliului de furnizori parteneri prin incheierea a opt noi contracte in domeniile in care deja activeaza: utilitati, servicii financiare, telecom.

PayPoint plc a raportat un volum record de 659 milioane tranzactii procesate la nivelul grupului, in crestere fata de cele 590 milioane tranzactii raportate in anul precedent. Valoarea totala a tranzactiilor a depasit nivelul de 12 miliarde lire sterline, in crestere cu aproape 1,5 miliarde.

Pentru liniile de activitate in dezvoltare (in care se incadreaza si PayPoint Romania), compania a raportat venituri nete in crestere cu 44%.

La nivelul intregului grup, au fost anuntate venituri nete de 90,4 milioane lire sterline, in crestere cu 9,3 % fata de anul anterior si un profit inainte de impozitare de 37,2 milioane lire sterline, in crestere cu 8%.

In Romania, PayPoint si-a lansat oficial serviciul de plata a facturilor in numerar sub brand propriu in august 2008 si si-a extins portofoliul de clienti prin semnarea de parteneriate cu o serie de companii din diferite sectoare.

In prezent, reteaua punctelor de plata PayPoint numara 6.730 terminale, iar compania are incheiate contracte cu 44 de clienti importanti din domeniul telecomunicatiilor, al utilitatilor si al serviciilor financiare, dintre care 36 sunt contracte pentru servicii de colectare plati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#PayPoint tranzactii Romania, #PayPoint evolutie Romania, #tranzactii PayPoint , #Comert online