Romania, pe ultimul loc in UE la cumparaturi pe Internet

Marti, 15 Octombrie 2013, ora 12:40
2177 citiri
Romania, pe ultimul loc in UE la cumparaturi pe Internet

Romania s-a situat anul trecut pe ultimul loc in UE in ceea ce priveste cumparaturile online, in conditiile in care 75% din cetatenii din UE cu varste cuprinse intre 16 si 74 de ani au utilizat internetul in ultimele 12 luni iar aproape 60% dintre acestia au raportat ca au cumparat online, arata datele publicate marti de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

Cel mai ridicat procent de cumparatori online s-a inregistrat in Marea Britanie (82% dintre utilizatorii de internet), Danemarca si Suedia (ambele cu 79%), Germania (77%), Luxemburg (73%) si Finlanda (72%) iar cel mai scazut nivel a fost in Romania (11%), Bulgaria (17%), Estonia si Italia (ambele cu 29%).

Cu ocazia desemnarii anului 2013 drept An European al Cetatenilor de catre Comisia Europeana, saptamana 14-20 octombrie este dedicata "cumparaturilor online".

In 2012, cele mai multe cumparaturi online au fost in domeniul vestimentar si articolelor sportive, urmat de rezervarea vacantelor si a calatoriilor, achizitionarea de carti si reviste, precum si cumpararea de alimente si articole de bacanie. In randul statelor membre, cel mai ridicat procent al utilizatorilor de Internet care au efectuat achizitii online in domeniul imbracamintii si articolelor sportive s-a inregistrat in Marea Britanie (51%) si Germania (49%).

Cele mai multe rezervari de vacante si calatorii au fost in Suedia (60%) si Danemarca (56%) iar cele mai semnificative achizitii de carti, reviste s-au inregistrat in Luxemburg (47%) si Germania (41%). In Marea Britanie (21%) s-a inregistrat cel mai ridicat procent al achizitiilor de alimente si articole de bacanie.

#cumparaturi internet Romania, #shopping online Romania, #cumparaturi online Europa, #plati internet Romania , #Comert online