Schimbari majore pe piata site-urilor de reduceri in 2012 - Interviu Calin Fusu, Neogen

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 07:00
2365 citiri
Schimbari majore pe piata site-urilor de reduceri in 2012 - Interviu Calin Fusu, Neogen

Calin Fusu, seful Neogen, una dintre cele mai mari companii din online-ul romanesc, afirma ca piata de reduceri colective online nu va cunoaste cresteri semnificative anul viitor.

Calin Fusu, care prin Neogen detine si Zumzi.ro, despre care spune ca este numarul 1 pe piata site-urilor de reduceri online, a declarat pentru Business24, ca anul acesta, piata s-a comasat si au ramas doar trei jucatori importanti: Zumzi.ro, Groupon.ro si Fundeal.ro.

Piata a devenit mai compacta nu prin achizitii, spune Fusu, ci datorita faptului ca marii jucatori si-au marit cota de piata prin crestere organica.

Zumzi.ro a generat vanzari brute de 1,5 milioane de euro in 2012, comisionul net fiind o parte din aceasta suma.

In total, spune seful Negoen, Zumzi a generat in regiune venituri de trei milioane de euro.

Cele mai vandute produse si servicii de catre Zumzi.ro in 2012 au fost din categoria beauty si turism, iar site-ul are in prezent peste un milion de abonati, spun Fusu.

Zumzi.ro este primul site din Romania de oferte exclusiviste cu discount intre 50%-90%, lansat in 2010, de catre Constantin Teleman, fost angajat Neogen. Ulterior, Zumzi a beneficiat de o investitie de la Calin Fusu, de aproximativ 5.000 de euro.

Fusu spune ca investitiile pe care le-a facut in dezvoltarea acestui site au ajuns la cateva sute de mii de euro. Potrivit cifrelor vehiculate in piata, neconfirmate oficial, Groupon ar fi investit aproximativ doua milioane de euro in dezvoltarea site-ului si serviciilor oferite in Romania.

Potrivit sefului Neogen, majoritate a cumparatorilor de pe site-urile de reduceri online sunt femei, cu studii superioare, iar 85% din plati sunt realizate cu cardul.

Piata are potential de a creste de 10 ori in trei ani daca ne uitam la evolutiile de pe alte piete din regiune", declara Calin Fusu in luna mai in cadrul conferinta Ronewmedia.

#Zumzi vanzari 2012, #Zumzi cifra afaceri Romania, #Calin Fusu reduceri online Romania , #Comert online