Studiu PayPal: Care sunt criteriile romanilor cand cumpara online

Marti, 22 Ianuarie 2013, ora 16:58
2587 citiri
Studiu PayPal: Care sunt criteriile romanilor cand cumpara online

Romanii sunt interesati in principal de pret si de disponibilitatea produsului atunci cand fac achizitii online, atat pe plan local, cat si pe plan international, potrivit studiului "Brand Availability in CEE", realizat de PayPal.

Atunci cand este vorba de brandurile preferate, romanii apeleaza la magazinele online din strainatate pentru a cumpara Adidas si Nike, Emporio/Giorgio Armani, Ralph Lauren, Hugo Boss, Chanel sau Dior, Diesel ori Tommy Hilfiger, Calvin Klein si Casio, Apple si Samsung, dar si alte branduri care nu sunt disponibile pe piata din Romania.

Studiul "Brand Availability in CEE" a fost realizat de PayPal cu ajutorul a 12.000 dintre utilizatorii sai din Romania, Ungaria, Cehia, Slovacia si Polonia.

In functie de categoria de produse achizitionate, achizitiile online sunt preferate de 25% dintre consumatorii din Romania si din regiune.

Potrivit studiului, aproape jumatate dintre romani (44%) aleg sa faca achizitii online din strainatate deoarece preturile pentru produsele pe care si le doresc sunt mai mici.

Intre motivele pentru care romanii aleg sa cumpere produse din magazine online din strainatate se numara si dorinta de a avea acces la anumite versiuni ale produsului dorit - care nu sunt disponibile pe piata din Romania - (17.5%) sau faptul ca un anumit brand sau model nu este disponibil pe piata din Romania (17.1%).

Din punct de vedere al disponibilitatii brandurilor, piata romaneasca este similara cu cele din Ungaria, Polonia, Cehia si Slovacia.

Cele mai populare branduri de imbracaminte cumparate online de catre romani sunt Levis, Adidas, Tommy Hilfiger sau Calvin Klein. Atunci cand cumpara haine, romanii prefera magazinele din Uniunea Europeana, apoi pe cele din SUA si Asia.

In materie de electronice, branduri precum Apple si Samsung, Asus, Benq, Canon, Dell, HP, HTC sau IBM fac parte dintre preferatele consumatorilor romani. Majoritatea romanilor care folosesc PayPal spun ca au achizitionat electronice in special pe plan local in ultimul an; pe de alta parte, cei care au facut achizitii din strainatate au preferat magazinele online din Uniunea Europeana, urmate de cele din Asia si Statele Unite.

Care sunt produsele pe care romanii le cumpara din strainatate

In afara de produsele diverse (55%), romanii cumpara cel mai mult electronice (37.54 %), produse digitale si software (31%), imbracaminte (17.67%), bijuterii si ceasuri (13.27%), dar si parfumuri si produse cosmetic - sub 10 %.

Majoritatea romanilor care folosesc PayPal au cheltuit in medie 900 lei pentru achizitii online (39%), pe locurile urmatoare in top situandu-se cei care au cheltuit 100-299 lei pentru cumparaturi online in ultimele 12 luni si cei care au alocat 700-899 lei pentru a face achizitii via PayPal.

#comert online plati PayPal, #cumparaturi online romani, #plati PayPal Romania , #Comert online