Cat pot castiga publisherii daca scriu despre oferta magazinelor online

Miercuri, 14 Noiembrie 2012, ora 14:15
2072 citiri
Cat pot castiga publisherii daca scriu despre oferta magazinelor online

2Parale.ro, cea mai mare retea de marketing afliliat din Romania, a platit anul trecut publisherilor comisioane in valoare de 300.000 de euro, iar pentru acest an are estimari optimiste.

"Estimam ca in 2012 publisherii vor incasa comisioane in valoare de 600.000 de euro prin intermediul retelei de marketing afiliat 2Parale", a declarat pentru Business24 directorul companiei, Dorin Boerescu.

2Parale este un serviciul de marketing online afiliat, care permite magazinelor online sa ofere comisioane de vanzare website-urilor care le promoveaza produsele.

Potrivit lui Dorin Boerescu, 2Parale are in prezent 234 de campanii active, prin intermediul carora magazinele online isi prezinta oferta si unelte specifice catre afiliati, care le pot genera vanzari.

Cele mai multe campanii sunt prezente in categoriile "Divertisment", "Reduceri colective", "Cosmetice", "Electronice" si "Turism".

Platforma 2Parale are in prezent peste 14.000 de afiliati inscrisi.

Dorin Boerescu a spus ca vanzarile generate de 2Parale vor inregistra o crestere semnificativa cu ocazia Black Friday 2012, ziua in care au loc cele mai mari reduceri din an.

Cel mai mare concurent al 2Parale este eMAG.ro, cel mai mare magazin online din Romania, care are propriul sistem de marketing afiliat, numit Profitshare.

evoMAG.ro a platit 140 mii de lei catre afiliatii online in trei ani

eMAG Profitshare a generat vanzari de peste 9 milioane de euro fara TVA in 2011, iar afiliatii au primit comisioane in valoare de 1,17 milioane de lei, fara TVA. eMAG Profitshare avea, anul trecut, peste 10.000 de site-uri afiliate active.

Afiliatii eMAG au generat, anul trecut, in ziua de reduceri dedicata Black Friday, 1.159 de comenzi, in valoare de peste 919.000 de lei. Comisioanele inregistrate intr-o singura zi au fost de peste 27.000 de lei.

Sistem propriu de marketing afiliat are si F64, cel mai mare magazin din Romania de aparate foto si accesorii. Oficialii companiei nu au comunicat informatii privind valoarea comisioanelor platite catre afiliati.

De curand si-a lansat sistem propriu de marketing afiliat si Altex, unul dintre cei mai importanti retaileri de produse IT&C si electrocasnice de pe piata locala.

Cum functioneaza marketingul afiliat

Marketinul afiliat presupune o relatie intre trei entitati: magazinul online, denumit advertiser, publisher, numit si afiliat, si cumparator.

Publisherii sunt, in mod traditional, proprietari de website-uri care isi directioneaza traficul, prin linkuri, catre magazinele online inscrise intr-o platforma de marketing afiliat sau care au propriul sistem de marketing afiliat.

Vanzarilor generate in magazinul online via linkuri de afiliere li se aplica un comision, pe care il incaseaza afiliatul (publisherul). In Romania, comisionul pentru afiliati variaza, de la caz, la caz, intre 3 si 6%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#marketing afiliat Romania 2012, #piata marketing afiliat Romania, #marketing afiliat 2Parale, #marketing afiliat eMAG, #marketing afiliat F64, #marketing afiliat vanzari online , #Cum faci bani pe internet