Experiment online inedit pentru un show de stand-up comedy (Video)

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 18:57
1640 citiri
Experiment online inedit pentru un show de stand-up comedy (Video)

Louis CK, unul dintre cei mai cunoscuti comedieni americani ai momentului si-a scos la vanzare online cunoscutul spectacol People of Earth, pentru doar cinci dolari, ocolind astfel companiile de distributie media, care l-ar fi vandut cu 20 de dolari.

Show-ul poate fi cumparat foarte simplu, cu plata prin PayPal, utilizatorul putand sa descarce ulterior filmul fara nicio restrictie.

Spectacolul lui Luis CK este o productie video premium, filmat cu sase camere video, in timpul a doua aparitii la Beacon Theater, local select, care percepe preturi ridicate pentru biletele de intrare.

Productia video a fost regizata de insusi Louis CK si a costat in jur de 170.000 dolari, suma acoperita in mare parte din vanzarea biletelor din cadrul ambelor spectacole.

Dezvoltarea website-ului, prin intermediul caruia se vinde show-ul, a costat in jur de 32.000 de dolari.

Spectacolul lui Louis CK a fost pus la vanzare online sambata, 10 decembrie. 12 ore mai tarziu, show-ul a fost vandut de peste 50.000 de ori, generand vanzari de 250.000 de dolari.

Profitul a fost de 200.000 dolari, spune Louis CK. "Este o suma mai mica decat as fi obtinut prin intermediul unei companii mari, care m-ar fi platit pentru show", spune Louis CK. "Dar show-ul ar fi costat online 20 de dolari", spune el.

"Pot spune ca experimentul a reusit. Daca vanzarile continua sa fie bune, scopul meu va fi sa ajung in momentul in care sa vand online orice, clipuri, bilete, cd-uri".

Louis CK (Szekely) s-a nascut in data de 12 septembrie 1967 si, pe langa actor de stand-up comedy, mai este si scenarist de televiziune si film, actor, producator si regizor.

Louis CK a fost scenarist pentru show-uri de comedie foarte cunoscute din Statele Unite precum The Late Show with David Letterman, Late Night with Conan O'Brien, The Dana Carvey sau The Chris Rock Show, care a si fost nominalizat de trei ori la premiile Emmy.

Fragment din specacolul lui Louis CK

#stand up comedy, #louis ck, #vanzari online , #Cum faci bani pe internet