Barbat retinut pentru Inselaciune pe Internet. Vezi sfaturile politistilor privind cumparatrurile online

Duminica, 20 Octombrie 2013, ora 09:49
2107 citiri
Barbat retinut pentru Inselaciune pe Internet. Vezi sfaturile politistilor privind cumparatrurile online

Un barbat suspectat ca a inselat mai multe persoane, prin anunturi online fictive de vanzare a unor produse electronice, a fost prins de politisti in Ilfov si retinut, urmand sa fie prezentat instantei, cu propunerea de arestare, informeaza Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

Suspectul, in varsta de 36 de ani, ar fi postat pe site-uri de specialitate anunturi de vanzare a unor bunuri electronice, insa, dupa ce primea banii, nu mai livra marfa, sustin politistii.

La dosarul penal din acest caz, constituit la nivelul Directiei de Investigatii Criminale din IGPR, au fost conexate 16 plangeri penale depuse de victime din mai multe localitati, a precizat sursa citata.

Pentru identificarea suspectului, politistii au facut o perchezitie in judetul Ilfov, la locuinta acestuia, de unde au ridicat doua laptop-uri, trei telefoane mobile si cinci cartele telefonice, medii de stocare a datelor, carduri bancare si inscrisuri ce pot constitui mijloace de proba, mai arata IGPR.

Barbatul este suspectat ca, incepand din septembrie 2012, ar fi postat anunturi de comercializare a unor bunuri electronice (laptop-uri, telefoane mobile, cartele telefonice prepay) pe site-uri de comert online. In urma acestora, el ar fi fost contactat telefonic de cumparatori pe care i-ar fi convins sa-i achite un avans sau intreaga contravaloare a bunurilor.

Banii erau trimisi in conturi deschise pe numele sau, insa bunurile ce faceau obiectul tranzactiei nu ar mai fi fost livrate cumparatorilor. Imediat dupa depunere, suspectul ar fi ridicat banii de la bancomat, schimband imediat anunturile si numerele de telefon utilizate si gasind noi victime de pe teritoriul intregii tari, mai spun anchetatorii.

Pana in prezent, valoarea prejudiciului cauzat este de peste 30.000 de lei.

Politistii recomanda, printre altele, sa nu fie platite in avans bunurile comandate prin internet de la persoane necunoscute.

"Folositi un serviciu de curier cu plata ramburs ce permite deschiderea coletului la primire. Platiti pentru marfa dupa ce va asigurati ca ati primit ce ati comandat", mai recomanda oamenii legii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cumparaturi online inselaciune, #sfaturi cumparaturi online, #riscuri cumparaturi online , #Cumparaturi online