Cati bani vor fura hackerii de sarbatori

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 18:39
1479 citiri
Cati bani vor fura hackerii de sarbatori

Peste 100 de milioane de dolari vor ajunge in buzunarele hackerilor in perioada sarbatorilor de iarna, in urma cresterii volumului de achizitii online.

Shoppingul online din perioada sarbatorilor a crescut in acest an cu 10% fata de anul trecut, pana la aproximativ 30,9 miliarde de dolari cheltuiti deja pana acum, potrivit unui raport comScore.

Zile precum Cyber Monday sau Free Shippin Day, au generat vanzari de 1,25 miliarde de dolari, respectiv 1,72 miliarde de dolari. Practic, in patru zile de reduceri dedicate sarbatorilor de iarna au fost generate vanzari de peste un miliard de dolari pe zi.

Potrivit companiei de securitate F-Secure, infractorii informatici sunt mult mai activi in aceasta perioada si vor profita de neatentia cumparatorilor online, reusind sa fure peste 10 milioane de dolari, la cumparaturi totale estimate la o valoare de 60 de miliarde de dolari.

Practic, hotii online vor reusi sa fure aproximativ sase centi de la fiecare cumparator online.

Pentru a nu intra in categoria celor pagubiti, F-Secure le recomanda utilizatorilor online sa viziteze site-urile de cumparaturi in mod direct si nu prin intermediari, precum cautare pe Google, pentru ca exista riscul ca in loc de magazin sa intra pe un alt site, pirat, care copiaza intocmai originalul.

In fiecare ora exista 35 de atacuri informatice, potrivit F-Secure.

Urmareste infograficul de mai jos pentru mai multe informatii despre cum te poti proteja si ce inseamna infractionalitate online (sursa: F-Secure).

#comert online, #comert electronic, #hackeri, #sarbatori iarna , #Cumparaturi online