Doar 3% dintre romani au facut cumparaturi pe Internet

Vineri, 08 Februarie 2008, ora 17:42
1697 citiri
Doar 3% dintre romani au facut cumparaturi pe Internet

Romania si Bulgaria se situeaza pe ultimele locuri in Uniunea Europeana in ceea ce priveste procentul persoanelor cu varste intre 16 si 74 de ani care au comandat bunuri si servicii pe Internet, potrivit datelor preliminare prezentate de Oficiul de Statistica al Comunitatii Europene (Eurostat). astfel, atat in Romania, cat si in Bulgaria, doar 3% din persoanele cuprinse in intervalul de varsta mentionat au comandat in 2007 bunuri si servicii pe Internet.

La nivelul UE, acest procent a crescut de la 24% in 2005 pana la 30% in 2007. Comertul electronic este cel mai dezvoltat in Danemarca si Olanda, unde 55% din tre persoanele cu varste cuprinse intre 16 si 74 de ani au comandat in 2007 bunuri si servicii pe Internet. Aceste 2 tari sunt urmate de Suedia si Marea Britanie, cu un procent de 53%.

Eurostat subliniaza ca o persoana din opt in Uniunea Europeana (UE 27) evita comertul electronic ca urmare a temerilor privind siguranta acestor tranzactii, respectiv teama de a oferi online detalii legate de cartile de credit sau date personale. Cei mai mari preocupari legate de aspectele ce tin de securitatea tranzactiilor electronice se inregistreaza in Spania (27% dintre persoanele cu varste cuprinse intre 16 si 74 de ani), Finlanda (26%) si Cipru (20%).

In Romania, in schimb, doar un procent din persoanele cu varste cuprinse intre 16 si 74 de ani evita sa faca cumparaturi online ca urmare a temerilor privind siguranta acestor tranzactii.

In plus, potrivit Eurostat, Romania se situeaza pe ultimul loc in UE si in ceea ce priveste gradul de utilizare a Internetului. Doar 24% dintre romanii cu varste cuprinse intre 16 si 74 de ani au utilizat Internetul in ultimele trei luni, fata de 84% dintre olandezi, 81% dintre danezi si 80% dintre suedezi.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.