Europenii au cheltuit 232 de miliarde de dolari online

Duminica, 22 Ianuarie 2012, ora 12:50
2050 citiri
Europenii au cheltuit 232 de miliarde de dolari online

Cheltuielile online in Uniunea Europeana isi continua trendul ascendent, ajungand la cifra de circa 232 de miliarde de euro, la sfarsitul anului 2011.

Cresterea de aproximativ 16% a comertului electronic in interiorul Uniunii Europene vine in detrimentul vanzarilor retailerilor traditionali, a caror crestere este estimata doar la 1,8%, potrivit analizelor Kelkoo, scrie Engadget.com.

Datele compilate de agentia de cercetare sugereaza ca exista suficient loc pentru expansiunea in online, comertul electronic reprezentand pentru moment doar 7,8% din totalul vanzarilor cu amanuntul din UE in 2011.

Marea Britanie, Germania si Franta sunt responsabile in proportie de 71% pentru cresterea comertului electronic in zona Uniunii Europene.

In plus, Comisia Europeana isi doreste cresterea comertului electronic, in acest sens adoptand o strategie pentru a dubla ponderea comertului electronic in cadrul vanzarilor cu amanuntul pana in 2015.

Din aceste motive, Comisia a adoptat o strategie care contine 16 actiuni concrete care vizeaza dublarea, pana in 2015, atat a ponderii comertului electronic in cadrul vanzarilor cu amanuntul (aceasta fiind in prezent de 3,4%), cat si a ponderii economiei bazate pe internet in cadrul PIB-ului european (aceasta situandu-se in prezent sub 3%).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#comert electronic, #plati online, #comert online, #vanzari online, #comert online europa , #Cumparaturi online