Piata de e-commerce va creste puternic in urmatorii ani

Duminica, 23 Septembrie 2012, ora 17:31
2296 citiri
Piata de e-commerce va creste puternic in urmatorii ani

Piata de e-commerce din SUA va atinge 200 miliarde de dolari si se estimeaza ca va avea o pondere de 9% din totalul segmentului de retail pana in 2016, potrivit unui studiu efectuat de Forrester in 2016.

Piata de e-commerce este suficient de mare pentru a sustine alte piete verticale, iar ideea potrivit careia eBay si Amazon vor domina acest segment nu se mai sustine, declara Navin Chaddha, Managing Director in cadrul Mayfield Fund, citat de TechCrunch.

Dezvoltarea pietelor verticale se face pe nise: inchirieri pentru vacante (Homeaway), bunuri handmade (Etsy) sau rezervari pentru restaurante (Open Table).

Odata cu dezvoltarea retelelor sociale si a aplicatiilor mobile, antreprenorii trebuie sa aiba in vedere anumite caracteristici pe care afacerile lor trebuie sa le detina: accesibilitate, orientarea catre inovatie, o comunitate, un comert eficient, simplitate si simetrie, potrivit reprezentantului Mayfield Fund.

Firmele care activeaza in domeniul comertului online au evoluat diferit, in functie de zona geografica pe care o deservesc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#piata ecommerce, #evolutie piata comert online, #comert online, #firme comert online , #Cumparaturi online