21,33 mil. lei, pentru lucrari de dezvoltare a retelei WiMAX

Duminica, 28 Noiembrie 2010, ora 23:16
1420 citiri
21,33 mil. lei, pentru lucrari de dezvoltare a retelei WiMAX

Societatea Nationala de Radiocomunicatii va organiza in 14 decembrie o negociere accelerata pentru atribuirea contractului de lucrari de comunicatii in vederea dezvoltarii retelei de transport si acces la clienti tip WiMAX si servicii si materiale conexe, in valoare de 21,33 milioane lei, fara TVA, informeaza Newsin.

Potrivit anuntului de pe e-licitatie.ro, contractul prevede "achizitia publica de lucrari de comunicatii in vederea dezvoltarii retelei de transport si acces la clienti tip WIMAX si servicii si materiale conexe, pentru realizarea fizica a retelelor nationale IP/MPLS si a celei de transport de distributie radio la nivel national care vor oferi servicii de banda larga atat segmentului business, cat si celui rezidential".

Finantarea va fi asigurata dintr-un credit bancar obtinut in urma unei proceduri de negociere cu publicarea unui anunt de participare.

Ofertantilor li se solicita garantia de participare de 100.000 lei, precum si garantia de buna executie reprezentand 5% din valoarea contractului fara TVA. De asemenea, cifra de afaceri din ultimul an a acestora trebuie sa fie de cel putin 29 milioane lei.

Durata contractului este de 12 luni incepand de la data atribuirii, iar criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut.

WiMAX (Worldwide Interoperability for Microwave Access) reprezinta un nou standard pentru o tehnologie de acces radio ce permite realizarea unor conexiuni eficiente de banda larga in bucla de abonat (last mile) pentru locuinte, retele de institutie si retele mobile.

Tehnologia WiMAX este complementara tehnologiilor de acces pe fibra optica si ADSL, existente deja pe piata romaneasca. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#wimax, #comunicatii, #societatea nationala de radiocomunicatii , #Fibra optica