Alcatel raporteaza o crestere de 1,4% pe al treilea trimestru

Miercuri, 25 Octombrie 2006, ora 10:12
1062 citiri

Consiliul de Administratie al producatorului global de echipamente de telecomunicatii, Alcatel, a revazut si aprobat, luni, o crestere a veniturilor cu 1,4%, reprezentand 3.335 milioane euro fata de 3.289 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut, informeaza un comunicat Alcatel Romania.In domeniul comunicatiilor fixe, aceasta inseamna cresterea ponderii solutiilor si aplicatiilor IP, de acces, prin fibra optica, pe pietele operatorilor si marilor companii, unde veniturile pe care le-a inregistrat Alcatel au crescut cu peste 10%. In domeniul routerelor IP Alcatel si-a dublat veniturile fata de aceeasi perioada a anului trecut. La fel, veniturile din fibra optica terestra si din aplicatiile pentru mari companii au crescut cu 20%, respectiv 30%, portofoliul Alcatel imbogatindu-se semnificativ.

Aceasta performanta a fost insa contrabalansata de un declin al veniturilor inregistrate de domeniul comunicatiilor mobile, unde evolutia inspre tehnologia IP si inspre noile servicii video este inca la un stadiu incipient. In tarile in curs de dezvoltare unde numarul proiectelor 2G in desfasurare este in scadere, Alcatel a mentinut o politica comerciala selectiva, reducand numarul contactelor cu risc mare pe termen mediu.

Desi proiectele strategice cu Lucent si Nortel sunt in derulare, materializarea proiectelor curente de 3G se va face odata cu incheierea acestor tranzactii. Alcatel continua se sa concentreze asupra investitiilor in tehnologiile din noua generatie: NGN, IMS si WiMAX.

Compania isi consolideaza fuziunea cu Lucent Technologies, iar reprezentanti Alcatel estimeza incheierea procesului de fuziune inainte de finele anului.

Atat tranzactia cu grupul de electronica industriala, Thales, cat si achizitia diviziei de acces radio UMTS de la Nortel se desfasoara conform planurilor stabilite, afirma reprezentantii companiei. Desi aceste proiecte strategice aduc o presiune suplimentara asupra Alcatel, cat si costuri suplimentare in balanta de Profit si Pierderi, oficialii companiei opineaza ca ele vor genera valoare pe termen lung.

Alcatel are un nivel al vanzarilor de 13,1 miliarde euro si 58.000 angajati in 2005. Compania opereaza in peste 130 de tari si furnizeaza solutii de comunicatii care permit furnizorilor de telecomunicatii, de acces Internet si firmelor, sa dispuna de mijloace de comunicare voce, date si video. Totdata, compania isi consolideaza pozitia de lider in retele de banda larga fixe si mobile.

In urma unei investitii de peste 25 milioane euro, Alcatel opereaza si in Romania din 1991. Alcatel Romania are sediul in Timisoara si a fost formata ca societate mixta intre Alcatel CIT (Franta), Data Tim (Timisoara) si alte 3 societati romanesti.

NewsIn