Ce pericole te asteapta pe noua platforma sociala Pinterest

Marti, 03 Aprilie 2012, ora 14:16
1316 citiri
Ce pericole te asteapta pe noua platforma sociala Pinterest

Popularitatea si cresterea accelerata a utilizarii Pinterest, una dintre cele mai tinere platforme sociale, au dus la aparitia unor pericole informatice create special pentru aceasta. Riscurile sunt cu atat mai mari cu cat, deocamdata, exista putine resurse de informare cu privire la platforma in cauza si la vulnerabilitatile ei.

Cea mai frecventa escrocherie pe Pinterest o constituie instrumentele care promit o crestere artificiala a traficului cu ajutorul unor roboti care posteaza si re-posteaza automat o serie de imagini, potrivit reprezentantilor Bitdefender.

Un astfel de anunt ii apartine chiar unui roman din Timisoara, care scoate la vanzare un sistem automat care, sustine acesta, le permite utilizatorilor Pinterest sa-si sporeasca notorietatea si, implicit, sa castige bani din publicitate in cadrul acestei retele sociale. Costul acestui instrument este de 97 de dolari.

"Aceasta practica este ilegala pentru ca incalca politica de utilizare a platformei, mai precis interdictia de a genera spam si de a crea profile false si implicit aceea de a utiliza serviciile Pinterest in beneficiul unei terte parti, fara acordul companiei. In al doilea rand, cresterea artificiala a vizibilitatii pe Pinterest cu scopul unor castiguri rezultate din sustinerea unor brand-uri, produse sau servicii este o inselatorie'', declara Ligia Adam, security evangelist Bitdefender.

O alta escrocherie careia i-au cazut prada utilizatorii Pinterest consta in promovarea fortata a unor carduri cadou emise de firme celebre. Dupa ce dau clic pentru a putea beneficia de oferta si accepta sa posteze anuntul despre cardurile cadou in propriul cont, utilizatorii sunt prinsi intr-un labirint de chestionare. Completarea lor se dovedeste a fi o pierdere de timp pentru ca utilizatorii nu ajung niciodata in posesia cardului promis, si de asemenea, toate detaliile completate pot fi folosite mai tarziu pentru atacuri mai complexe, Acest tip de escrocherie este deja celebru pe Facebook, acolo unde cei atrasi de mirajul cardurile cadou sunt redirectionati, uneori, catre pagini cu continut periculos.

Pentru o mai mare credibilitate, escrocii cibernetici deruleaza chiar si campanii de promovare platite pe Facebook. Un astfel de anunt, publicat saptamana trecuta, ii are drept tinta pe fanii Pinterest si promoveata o serie de roboti care sporesc vizibilitatea pe platforma sociala si, cresc sansele de castig din publicitate. Platforma Facebook iti permite sa selectezi foarte fidel publicul caruia ii adresezi anunturile platite, astfel incat initiatorii acestei campanii fac o investitie care le sporeste considerabil rata de succes..

Bitdefender este unul dintre liderii industriei de securitate, solutiile sale protejand datele a peste 10 milioane de utilizatori individuali si companii. Solutiile Bitdefender se distribuie peste tot pe glob,.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#retea sociala pinterest, #pericole retele sociale, #piraterie retea sociala , #Infractiuni online