G Data: Atacurile cibernetice ar putea creste in timpul Jocurilor Olimpice 2012

Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 14:47
1263 citiri
G Data: Atacurile cibernetice ar putea creste in timpul Jocurilor Olimpice 2012

Distribuitorul oficial G Data Software in Romania avertizeaza asupra posibilitatii cresterii numarului de spamuri, atacuri de phishing si de malware, proiectate pentru a sustrage informatiile personale ale vizitatorilor Londrei pe perioada Jocurilor Olimpice si Paralimpice, inclusiv datele cardurilor de credit ale acestora.

De pilda, infractorii cibernetici ar putea sa lanseze prin e-mail oferte de tichete contrafacute, sa practice phishing prin intermediul unor magazine false pentru a captura detalii de plata si informatii personale atunci cand comanda este plasata, potrivit unui comunicat al AV Security Software Distribution.

Un alt pericol il prezinta website-urile infectate cu malware care utilizeaza mesaje cu link-uri abreviate in retele sociale sau in e-mail-uri.

Intre recomandarile companiei germane G Data se numara, in primul rand, stergerea spamurilor fara a le citi. Sub niciun pretext, nu ar trebui deschise atasamentele sau sa fie accesate link-urile cu URL-uri incorporate. Exista pericolul ca utilizatorul sa fie directionat catre website-uri infectate cu malware.

De asemenea, utilizatorii de Internet nu ar trebui sa accepte oferte care par prea bune ca sa fie adevarate si niciodata sa nu divulge, prin e-email sau pe web site-uri, informatii ale cartilor de credit, parole sau alte date personale.

Fanii JO aflati la Londra ar trebui sa evite retelele publice Wi-Fi pentru ca acestea sunt insuficient protejate, permitand infractorilor sa citeasca traficul de date. Utilizatorii ar trebui sa foloseasca un card UMTS pentru a se conecta la Internet.

G Data Software AG, cu sediul central in Bochum, este o companie fondata in 1985 care se concentreaza pe solutiile de securitate IT. In prezent, se numara printre primele companii dezvoltatoare de software de securitate din lume. De peste cinci ani, nici un alt producator european de software de securitate nu a castigat mai multe premii internationale.

AV Security Software Distribution este o companie romaneasca, infiintata la inceputul anului 2011 pentru a deveni distribuitor oficial G Data Software in Romania.

#atacuri cibernetice, #Jocurile Olimpice atacuri cibernetice, #infractori cibernetici Jocurile Olimpice , #Infractiuni online