Hackeri au publicat online date private ale premierului ceh Petr Necas

Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 10:46
1749 citiri
Hackeri au publicat online date private ale premierului ceh Petr Necas

Hackeri au publicat online date private ale premierului ceh Petr Necas, inclusiv cele trei numere de telefon mobil ale sale, relateaza miercuri presa de la Praga.

Publicarea datelor a intervenit dupa o serie de atacuri informatice vizand site-uri guvernamentale, inclusiv cel al cabinetului de ministri, ca protest fata de ratificarea ACTA.

Grupurile de hackeri Anonymous si TrollSec au revendicat atacurile, spunand ca protesteaza fata de autoritatile cehe, care nu respecta opinia cetatenilor de rand si vor sa ratifice acordul controversat.

Negociat intre Uniunea Europeana, SUA, Japonia, Canada, Noua Zeelanda, Australia, Singapore, Coreea de Sud, Maroc, Mexic si Elvetia, ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) vizeaza lupta impotriva contrafacerii in sens foarte larg, de la medicamente si alte marfuri pana la desarcari ilegale de pe internet.

Potrivit criticilor, textul este prea vag, dand posibilitatea unor abuzuri din partea proprietarilor de drepturi de autor si poate constitui o incalcare a libertatilor fundamentale.

#hackeri online, #furt de date online, #Anonymous hackeri , #Infractiuni online