Hackeri de la Anonymous au atacat site-uri oficiale mexicane

Sambata, 28 Ianuarie 2012, ora 15:22
1461 citiri
Hackeri de la Anonymous au atacat site-uri oficiale mexicane

Membri ai grupului de hackeri Anonymous au blocat, vineri, accesul la site-urile Senatului si Ministerului de Interne din Mexic, protestand astfel fata de ceea ce ei considera drept o versiune mexicana a SOPA, un proiect de lege american impotriva pirateriei informatice.

"Anonymous a atacat (site-urile) Segob (Secretariatul Guvernului, echivalentul Ministerului de Interne) si Senatului din cauza (proiectului de lege) SOPA mexcane ", a anuntat grupul pe contul sau de Twitter in spaniola.

AFP a constatat vineri la pranz ca nu se poate conecta la site-urile celor doua institutii, ai caror purtatori de cuvant au confirmat telefonic blocarea acestora, dar care au refuzat sa faca orice alte comentarii.

Anonymous a criticat in mai multe randuri, pe retele de socializare, "LeyDoring" ("legea Doring"), referindu-se la propunerea de lege depusa de senatorul conservator Federico Doring, care prevede sanctionarea cu amenda a unor infractiuni la legea privind drepturile de autor pe Internet.

Pe contul sau de Twitter, senatorul din cadrul Partidului Actiunea Nationala (PAN) al presedintelui mexican Felipe Calderon a apreciat vineri ca Anonymous are "dreptul sa protesteze (...), dar nu sa atace site-uri".

La 15 septembrie, Ziua Independentei Mexicului, Anonymous a blocat, deja, o serie de site-uri guvernamentale, in semn de protest fata de violentele legate de traficul cu droguri care devasteaza Mexicul.

In noiembrie, unul dintre activistii sai a fost rapit de cartelul Los Zetas, dar acesta a fost eliberat dupa ce grupul a amenintat ca dezvaluie informatii cu privire la legaturile intretinute de aceasta organizatie criminala cu anumiti oficiali de rang inalt politici si din cadrul politiei din aceasta tara.

#hackeri anonymous, #atac site mexican, #atac informatic Anonymous , #Infractiuni online