Hackerii ataca: Bancile braziliene, primele victime

Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 20:11
1248 citiri
Hackerii ataca: Bancile braziliene, primele victime

Site-ul unei mari institutii financiare private din Brazilia a fost atacat marti de catre un grup de hackeri, dupa ce cu o zi in urma atacase o alta banca privata braziliana. Grupul s-au autointitulat pe un cont de Twitter "Anonymus Brazilia".

Banca Bradesco a declarat, intr-un comunicat de presa, ca site-ul sau a suferit intreruperi temporare din cauza traficului mare, potrivit Time.

Grupul hackerilor anonimi din Brazilia a precizat pe contul de Twitter ca atacul asupra bancilor a fost un protest impotriva coruptiei si va continua pentru cel putin inca o saptamana.

In cursul zilei de luni, grupul a atacat site-ul Unibanco Banco Multiplo, cea mai mare banca din sectorul privat al Braziliei, atentionand ca este prima "victima" dintr-un lung sir de atacuri care vor urma.

Federatia braziliana a Bancilor a declarat intr-un comunicat ca este in asteptarea aprobarii unei legi care incrimineaza atacurile electronice si frauda online. Cu o saptamana in urma si site-ul guvernului Sao Paolo a fost "sparte" de catre acelasi grup de hackeri.

In luna iunie a anului trecut, hackerii au lovit site-ul agentiei de statistica a Braziliei si au blocat temporar traficul pe site-urile Presedintiei braziliene, al companiei petroliere Petrobas, al Senatului si al Ministerului Sportului.

#atac hackeri, #hackeri banci brazilia, #atat cibernetic, #hackeri anonymous atacuri , #Infractiuni online