Hackerul roman Victor Faur, eliberat din custodia autoritatilor slovene

Joi, 23 Ianuarie 2014, ora 10:59
1402 citiri
Hackerul roman Victor Faur, eliberat din custodia autoritatilor slovene

Hackerul roman Victor Faur, care a contestat, cu succes, o cerere de extradare din partea Statelor Unite pentru conspiratie si patrunderea ilegala in retele de calculator, a fost eliberat din custodia autoritatilor slovene si se va intoarce in Romania, informeaza joi agentia de presa slovena STA.

Instanta superioara din Maribor a decis vineri sa confirme hotararea unui tribunal din Murska Sobota, in nord-estul Sloveniei, potrivit careia barbatul a fost deja judecat si condamnat in Romania.

Victor Faur a fost arestat in Slovenia in octombrie 2013

Victor Faur a fost arestat in Slovenia, in octombrie anul trecut, in baza unui mandat international de arestare emis de Statele Unite ale Americii. Hackerul roman, care folosea porecla virtuala SirVic, a fost pus sub acuzare in SUA, in 2006, dupa ce a patruns in sistemele informatice ale agentiilor guvernamentale americane.

El a fost acuzat ca ar fi intrat ilegal in computere apartinand NASA si Marinei Militare a SUA intre 2004 si 2006, provocand astfel pagube de aproape 1,5 milioane de dolari institutiilor americane, potrivit actului de acuzare.

Faur a fost condamnat in Romania la inchisoare cu suspendare si la plata a 240.000 dolari despagubiri catre institutiile americane. In timpul procesului, el a spus ca a vrut doar sa demonstreze ca acele sisteme informatice erau vulnerabile si nu a dorit sa aduca niciun prejudiciu.

#hacker arestat, #faur hacker, #roman arestat, #roman slovenia , #Infractiuni online