Romanul care a spart serverele NASA are de platit 580.000 de dolari

Marti, 17 Aprilie 2012, ora 19:39
1426 citiri
Romanul care a spart serverele NASA are de platit 580.000 de dolari

Robert Butyka, tanarul clujean acuzat ca a spart serverele NASA, condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare, trebuie sa plateasca peste 580.000 dolari agentiei.

Judecatoria Cluj-Napoca a decis marti suma pe care trebuie s-o plateasca clujeanul drept despagubiri, in urma actiunii formulate de NASA, care s-a constituit parte civila grade i a cerut despagubiri.

Robert Butyka, in varsta de 26 ani, din municipiul Cluj-Napoca, a fost retinut de DIICOT grade i a fost arestat preventiv, in data de 16 noiembrie 2011, pentru 29 de zile, de Judecatoria Cluj-Napoca.

El a fost acuzat de comiterea infractiunilor de acces fara drept la un sistem informatic, prin incalcarea masurilor de securitate, perturbare grava a functionarii unui sistem informatic prin introducerea, modificarea grade i deteriorarea datelor informatice grade i prin restrictionarea accesului la aceste date grade i detinere fara drept a unui program informatic in scopul savar grade irii acestor infractiuni.

Tanarul clujean a fost condamnat, in 17 ianuarie 2012, la trei ani de inchisoare cu suspendare, de catre Judecatoria Cluj-Napoca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#servere NASA sparte, #NASA atac informatic, #NASA hacker roman , #Infractiuni online