SUA vrea o retea de informatii pentru prevenirea atacurilor informatice

Joi, 13 Februarie 2014, ora 09:14
1632 citiri
SUA vrea o retea de informatii pentru prevenirea atacurilor informatice

SUA va crea o retea cu ajutorul careia vrea sa evite atacurile informatice care ar putea afecta securitatea nationala a tarii.

Washingtonul a autorizat crearea unei retele pentru schimbul de informatii cu privire la atacuri informatice, mecanism care va functiona pe baza de voluntariat, conform Mediafax.

Obiectivul principal al acestei masuri consta in protejarea infrastructurii statului impotriva unor atacuri care ar putea sa o paralizeze.

"Acest caz reprezinta o dovada ca sectorul privat si Guvernul pot si trebuie sa lucreze impreuna pentru a elimina aceasta amenintare", a declarat presedintele american Barack Obama, citat intr-un comunicat.

"Desi aceasta initiativa reprezinta un pas important, inca raman multe de facut pentru consolidarea securitatii in domeniul Internetului", a adaugat el.

"Prosperitatea Americii, securitatea sa nationala si libertatile noastre individuale depind de angajamentul nostru de a garanta securitatea in domeniul Internetului, care trebuie sa inspire incredere si sa fie interoperabil", a subliniat Obama.

Recent, experti in domeniul securitatii informatice au anuntat ca au descoperit un virus folosit in spionajul cibernetic care a vizat guverne si companii din 31 de state si au afirmat ca acest virus era sponsorizat de catre un stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sua securitate, #securitate informatica, #atac informatic, #prevenire atacuri , #Infractiuni online