Treizeci de banci mari din SUA, tinta unui atac cibernetic

Joi, 13 Decembrie 2012, ora 16:00
1385 citiri
Treizeci de banci mari din SUA, tinta unui atac cibernetic

Compania de securitate informatica McAfee a avertizat joi ca hackerii au pus la cale un atac cibernetic masiv asupra a 30 de mari banci americane, pentru a fura milioane de dolari din conturile clientilor.

Un raport prezentat joi de McAfee confirma avertismentele transmise anterior de RSA, divizia de securitate a gigantului EMC Corp., unul dintre cei mai mari furnizori de servicii IT destinate companiilor, informeaza CNN Money.

RSA a anuntat in octombrie ca un grup de hackeri au dezvoltat un virus de tip cal troian, extrem de sofisticat, cu scopul de a fura bani din conturi bancare deschise la Chase (aripa de consumer banking a JPMorgan), Citibank, Wells Fargo, PayPal (divie a eBay) si alte banci importante.

Companiile de securitate sustin ca atacul, denumit "Proiectul Blitzkrieg", a fost deja testat pe mai mult de 300 de conturi bancare din SUA.

Reteaua de criminalitate organizata planuieste sa lanseze atacul in primavara anului viitor, potrivit McAfee, companie care face parte din grupul Intel.

#atac cibernetic, #atac hackeri banci SUA , #Infractiuni online