Cursa browserelor: Care e mai rapid?

Vineri, 06 Aprilie 2012, ora 08:31
2330 citiri
Cursa browserelor: Care e mai rapid?

Producatorii de browsere se lauda ca au cele mai rapide programe, dar de cele mai multe ori acest lucru nu conteaza. Un raport arata care browsere au "voie" sa isi declare suprematia pentru Windows, Mac si smartphone.

Rezultatele au fost obtinute prin intermediul "Real User Monitor", o aplicatie care inregistreaza date despre cinci miliarde de accesari ale unor site-uri, scrie The Next Web.

Astfel, intre Google Chrome, Mozilla Firefox, Windows Internet Explorer si Apple Safari, Chrome 13 a castigat intrecerea tocmai pe computerele companiei Apple, in timp ce Internet Explorer 9 a castigat competitia pe platforma Windows.

Chrome 13 a reusit incarcarea paginilor web in 2,4 secunde, depasind cu mult browserele Safari si Firefox care au obtinut 2,7 si 2,8 secunde fiecare.

Pe platforma Windows, Internet Explorer 9 a intrecut versiunea 14 a Firefox si Chrome 17, incarcand paginile in 3 secunde, in comparatie cu cele 3,5 secunde obtinute de produsele Mozilla si Google.

Cand vine vorba de dispozitive mobile, Opera Mini a castigat in fata browserelor integrate ale iOS si Android. Opera a incarcat o pagina in 2,6 secunde, jumatate din timpul necesar pentru Safari 5.1 pe iPad. Acest lucru se datoreaza, mai mult ca sigur, tehnologiei integrate Opera de arhivare a datelor pe serverele proprii cu pana la 90% inainte de trimiterea lor catre dispozitivele mobile.

Luand in considerare ca multe din site-urile de pe Internet sunt pline de widget-uri, reclame si software-uri analitice, timpul de incarcare este mult mai mare decat ar trebui.

Conform aceluiasi studiu, timpul mediu pentru incarcarea unei pagini de internet la nivel global este de 5,5 secunde, o imbunatatire fata de rezultatul obtinut cu un an in urma - 6 secunde.

#viteza incarcare pagini browsere, #browsere web , #Internet Browser