Internet Explorer pierde teren in favoarea Chrome

Sambata, 17 Decembrie 2011, ora 10:46
1788 citiri
Internet Explorer pierde teren in favoarea Chrome

Browser-ul Chrome de la Google a devenit cel mai utilizat brower din lume, detronand Internet Explorer de la Microsoft.

Cota de piata a browserului Internet Explorer 8, ultima versiunea de la Microsoft a scazut la 23,5% in ultima saptamana din noiembrie, in urma cu 0,1% fata de Chrome, potrivit datelor StatCounter, scrie Cnn.com.

De atunci, Chrome si-a accentuat avansul, cucerind 25% din piata, in timp ce Internet Explorer 8 a scazut la 22%.

Reprezentantii StatCounter, o companie ce studiaza piata de internet, au remarcat ca browser-ul Chrome a inceput sa castige teren mai intai in weekend, utilizat la domiciliu, in timp ce in timpul saptamanii, lider ramanea Internet Explorer.

Tendinta de a folosi Chrome s-a extins insa pe intreg intervalul detronand complet borwser-ul de la Microsoft.

Pe de alta parte, Internet Explorer 8 este doar o versiune a Internet Explorer, un procent de 10% dintre utilizatorii de internet folosind Internet Explorer 9, in timp ce altii inca folosesc versiuni mai vechi.

Combinate, variantele de Internet Explorer conduc piata de browsere la nivel global, cu un procent de 38,5%, urmat de Chrome si de Firefox.

In ultima decada, cota de piata a Internet Explorer a scazut cu 50%

In decursul acestui an, batalia browser-elor s-a intensificat, companiile aflandu-se intr-un proces constant de actualizare a browserelor lor web. Astfel, au fost adaugat diverse functii avansate precum de extensie, sincronizare, confidentialitate, suport HTML5 sau accelerare hardware.

Google si-a luat in serios sarcina de a-si moderniza in mod continuu Chrome, incat lanseaza o noua varianta la fiecare 6 saptamani.

De celalata parte, simtind concurenta, nici Microsoft nu s-a lasat mai prejos si adus mereu noi functii browser-ului sau urmand ca din ianuarie sa faca actualizari automate la Internet Explorer 9, sporind siguranta utilizatorilor din mediul online.

La un moment dat, Microsoft detinea 90% din piata de browsere, pozitie datorata faptului ca Internet Explorer era preinstalat pe computerele Windows.

Insa acest lucru a starnit procese antitrust, ce a fortat Microsoft sa ofere utilizatorilor o lista de browsere din care sa aleaga utilizatorii de PC-uri Windows.

In plus, celelalte browsere care au aparut pe piata, au venit cu inovatii pe care Internet Explorer nu le avea, si au inceput sa cucereasca din piata detinuta pana atunci de browserul de la Microsoft, in 10 ani, cota de piata a Internet Explorer a scazut cu 50%.

#chrome, #internet explorer, #browsere web , #Internet Browser