Mozilla extinde parteneriatul cu Google pentru minim 3 ani

Miercuri, 21 Decembrie 2011, ora 19:47
1114 citiri
Mozilla extinde parteneriatul cu Google pentru minim 3 ani
Parteneriat Mozilla si Google

Mozilla a anuntat ca va extinde parteneriatul cu Google pentru cel putin trei ani, iar potrivit conditiilor agreate, Google va continua sa fie motorul de cautare principal pentru browser-ul Mozilla Firefox.

Desi termenii financiari ai intelegerii nu au fost facuti publici, 84% din veniturile Mozilla vin din acest parteneriat, potrivit Mashable. Anul trecut, parteneriatul cu Google a suplimentat veniturile Mozilla cu 121,1 milioane de dolari.

In noiembrie, parteneriatul dintre Google si Mozilla a expirat, iar cele doua companii de IT au reluat negocierile. Mai multi analisti si-au exprimat public neincrederea ca acordul va contiua, mai arata publicatia amintita.

Google a stabilit ca prelungirea acordului pentru impartirea veniturilor rezultate din publicitate aduce beneficii suficient de mari pentru ambele companii si ca eventualele obstacole legate de conflictele de interese sa fie inlaturate.

Multumita veniturilor incasate din parteneriatul cu Google, Firefox si-a asigurat rezervele financiare pentru a face fata competitiei prezentate de alternative ca Opera, Internet Explorer si de ce nu, Google Chrome.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#parteneriat Mozilla Google, #venituri Mozilla Firefox, #Mozilla contract Google , #Internet Browser