Anonymous a atacat site-ul CIA

Sambata, 11 Februarie 2012, ora 10:00
2178 citiri
Anonymous a atacat site-ul CIA
Anonymous au facut inca o victima

Grupul de hackeri activisti Anonymous afirma ca a atacat site-ul Agentiei Centrale de Informatii (CIA). Site-ul nu functiona vineri dupa-amiaza.

"CIA Tango down", a anuntat un membru al grupului Anonymous pe contul Twitter @YourAnonNews, utilizat frecvent de activistii hackeri. "Tango Down", in jargonul fortelor speciale, inseamna ca un inamic a fost doborat. Nicio explicatie suplimentara nu a fost furnizata de Anonymous.

Vineri dupa-amiaza conectarea la site-ul cia.gov era imposibila. Dupa mai bine de doua ore de la o prima incercare, un jurnalist AFP a fost directionat pe o pagina anuntand ca site-ul este inaccesibil.

"Studiem aceste informatii", a declarat o purtatoare de cuvant a CIA.

Membri ai grupului Anonymous au anuntat tot vineri ca au blocat site-ul camimex.org.mex, apartinand Camerei Minelor din Mexic. Acest site nu putea fi accesat vineri.

Luna trecuta, hackeri Anonymous au dezactivat temporar site-urile Departamentului american al Justitiei si politiei federale (FBI), ca represalii fata de inchiderea site-ului de partajare online MegaUpload, acuzat de piraterie "masiva".

Grupul de ahackeri Anonymous nu a furnizat nicio explicatie asupra atacului vizand CIA.

In iunie, un grup apropiat Anonymous, Lulz Security, a blocat temporar site-ul CIA.

Majoritatea actiunilor Anonymous sunt atacuri de tip denial-of-service (DoS, "negarea serviciului"), care constau in blocarea site-urilor prin accesari simultane.

#atac Anonymous, #hacker anonymous, #criminal cibernetic, #atac cibernetic , #Internet hacking