Anonymous continua atacurile: Site-ul Vivendi inchis.

Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 16:46
2067 citiri
Anonymous continua atacurile: Site-ul Vivendi inchis.
Anonymous

Grupul francez de media si servicii de telecomunicatii Vivendi, proprietar al Universal Music, devenit saptamana trecuta victima gruparii de hackeri Anonymous, a anuntat luni ca isi va inchide site-ul, in urma unui atac.

"A fost un atac. Am decis sa inchidem site-ul si in prezent incercam sa-l reparam si sa-l securizam", a spus sefa serviciului de presa al grupului, Solange Maulini, care nu a precizat cine a fost la originea atacului informatic si nici cand a inceput acesta.

Inchiderea site-ului Vivendi are loc dupa o serie de atacuri lansate saptamana trecuta de piratii gruparii Anonymous, in cadrul represaliilor initiate dupa inchiderea site-ului Megaupload.com.

Grupul si-a revendicat atacurile asupra mai multor site-uri americane - care au ramas blocate mai multe ore -, printre care se numara cel al FBI-ului, al Ministerului Justitiei si al casei de discuri Universal Music, care apartine grupului Vivendi.

Justitia americana a ordonat, joi, inchiderea site-ului Megaupload.com, platforma emblematica si controversata de descarcari ilegale de fisiere, acuzata de incalcarea drepturilor de autor.

Site-ul Vivendi este inaccesibil de duminica seara.

Potrivit unor site-uri de informatii, o revendicare in numele Anonymous a fost afisata pe pagina de start a site-ului Vivendi, acuzand grupul media de "cenzura si inalta tradare a spiritului internetului". "Prin participarea sa la lobby-ul cultural, Vivendi se face vinovat de presiuni antidemocratice asupra guvernelor", mai scria in acest text.

Luni dimineata, si site-ul Guvernului polonez a fost inchis, in urma unor atacuri informatice.

Vineri, Anonymous a atacat si site-ul presedintiei franceze, dupa ce Nicolas Sarkozy salutase decizia justitiei americane de a inchide site-ul Megaupload.com.

Fondatorul Megaupload.com, Kim Schmitz, cunoscut drept Kim Dotcom, in varsta de 37 de ani, a fost retinut vineri de autoritatile neozeelandeze, fiind acuzat de departamentul de justitie american ca a incalcat legea drepturilor de autor.

De altfel, autoritatile americane au cerut extradarea acestuia in SUA. Luni, Dotcom a cerut sa fie eliberat pe cautiune, insa abia marti va primi un raspuns la solicitarea sa.

#anonymous, #atac hackeri, #atac site Universal Music, #hacker Vivendi , #Internet hacking