Atac informatic la Departamentul american de Justitie

Marti, 22 Mai 2012, ora 10:14
951 citiri
Atac informatic la Departamentul american de Justitie

Departamentul american de Justitie a anuntat luni ca a fost victima unei intruziuni in sistemul sau informatic, in timp ce grupul de pirati activisti Anonymous a afirmat ca a obtinut numeroase date de la acest departament.

"Departamentul examineaza accesul neautorizat la un server exploatat de Biroul de statistici judiciare, care continea date provenind de pe site-ul sau public", a explicat ministerul intr-un comunicat.

"Site-ul Biroului de statistici judiciare a ramas operational in toata aceasta perioada, iar site-ul principal al Departamentului de Justitie, justice.gov, nu a fost afectat", a adaugat comunicatul.

Textul a precizat ca agentia "continua sa implementeze masuri defensive si de protectie pentru a-si apara informatiile" si va lansa o ancheta penala privind orice activitate care pare ilegala.

Anterior, in cursul zilei, un mesaj pe Twitter si un comentariu pe un blog, care ar fi putut fi scrise de Anonymous, anuntau detinerea a numeroase date de la Departamentul de Justitie, care ar urma sa fie publicate in curand.

"Noi nu aparam nici un Guvern sau partid, noi aparam libertatea persoanelor, libertatea de exprimare si libertatea de informare. Noi publicam aceste date pentru a difuza informatia, pentru a le permite oamenilor sa fie ascultati si sa fie la curent cu coruptia Guvernului", scria in acest comentariu.

#atac informatic departament justitie SUA, #atac informativ SUA , #Internet hacking