Basescu: Romania a fost supusa unui atac cibernetic fara precedent

Luni, 21 Ianuarie 2013, ora 12:31
1961 citiri
Basescu: Romania a fost supusa unui atac cibernetic fara precedent

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca in perioada care a trecut "Romania a fost supusa unui atac cibernetic fara precedent", caruia a reusit sa-i faca fata gratie pregatirii care a inceput in urma cu trei ani, cand in CSAT s-a facut o prioritate din protejarea sistemelor informatice.

"In perioada care a trecut, Romania a fost supusa unui atac cibernetic fara precedent", a spus Basescu, la intalnirea anuala cu sefii misiunilor diplomatice acreditati in Romania.

Presedintele a aratat ca Romania a reusit sa faca fata acestui atac gratie unei pregatiri care a inceput acum trei ani, cand s-a facut in CSAT o prioritate din protejarea sistemelor informatice.

"Ostilitatea, fuga dupa informatie este un element pe care nu il mai putem neglija si acestui tip de actiune ostila trebuie sa ii facem fata si sa luam in serios deciziile summitului NATO de la Lisabona, Bucuresti, dar si de la Chicago", a mentionat Basescu.

"Octombrie Rosu" a fost cel mai puternic atac cibernetic la adresa Romaniei in ultimii 20 de ani, SRI identificand entitati cibernetice ostile care urmaresc culegerea de informatii confidentiale inclusiv despre resursele naturale romanesti, a afirmat sambata purtatorul de cuvant al Serviciului, Sorin Sava.

Acesta a mentionat, pentru MEDIAFAX, ca SRI a identificat activitati derulate de entitati cibernetice ostile care urmaresc obtinerea accesului la retele informatice de interes national, culegerea de informatii confidentiale, informatii de politica externa a Romaniei, resursele naturale, politica in Zona Marii Negre, politica in domeniul economic.

#Basescu atat cibernetic, #atac cibernetic Romania, #atac informatic , #Internet hacking