Doua milioane de parole piratate au fost descoperite in Olanda

Vineri, 06 Decembrie 2013, ora 07:32
1293 citiri
Doua milioane de parole piratate au fost descoperite in Olanda

Aproape doua milioane de parole piratate au fost localizate pe un server din Olanda, a avertizat joi o companie americana specializata in securitate informatica.

Aceste parole, pentru conturi de Facebook, Google sau Yahoo!, erau considerate ca "slabe", unele dintre ele avand mai putin de patru caractere. Numai 5% dintre acestea erau compuse din opt caractere sau mai mult.

"Din nefericire, acolo erau mai multe parole foarte proaste decat excelente", a subliniat compania Trustwave pe blogul sau. Conturile piratate erau conectate cu un program de virusare - botnet-, numit "Pony", care le-a permis piratilor sa acceseze de la distanta calculatoarele in cauza.

Calculatoarele vizate se aflau in peste 100 de tari.

Infractorii cibernetici pot, de asemenea, sa fure parole atunci cand utilizatorii isi consulta e-mailurile sau contul de Facebook de pe un calculator public, subliniaza Serge Malenkovich, din cadrul companiei de securitate informatica Kaspersky.

"Este un lucru foarte neplacut, insa problema se poate inrautati daca aveti obiceiul sa folositi aceeasi parola pentru mai multe conturi online", a atras el atentia.

#parole internet, #parole email sparte, #parole server Olanda, #parole pitatate Olanda , #Internet hacking