Gata cu download-ul gratuit: Megaupload s-a inchis.

Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 18:27
2208 citiri
Gata cu download-ul gratuit: Megaupload s-a inchis.

Megaupload, cel mai cunoscut site din lume pentru download direct si gratuit, unul din cele mai utilizate si in Romania, a fost inchis, vineri, de catre autoritatile americane.

FBI-ul a fost autorizat sa inchida site-ul Megaupload si derivatele sale, pe motiv ca societatea ar fi implicata in facilitarea accesului la partajarea ilegala de fisiere si incalcarea drepturilor de autor, scrie Webactus.net.

Autoritatile SUA sustin ca Megaupload a cauzat pierderi de 500 de milioane de dolari companiilor care detineau drepturi de copyright asupra continuturilor distribuite. Astfel, platforma Megaupload si alte 18 platforme conexe au fost inchise, iar Kim Dotcom, unul din fondatorii site-ului a fost arestat, restul asociatilor sai fiind dati in urmarire generala.

Pentru moment, utilizatorii Megaupload au migrat spre alte platforme ce le permite sa downloadeze filme si alte continuturi in mod gratuit, precum FileServe, FileSonic sau Wupload, insa si acestea risca sa fie inchise de autoritatile americane.

#Megaupload inchis, #download gratuit, #SUA drepturi autor, #SOPA internet , #Internet hacking