Google: 1 mil de dolari pentru hackerii care sparg Chrome

Marti, 28 Februarie 2012, ora 18:37
1846 citiri
Google: 1 mil de dolari pentru hackerii care sparg Chrome

Google promite ca va da 1 milion de dolari hackerilor care vor reusi sa sparga browserul companiei intr-o asemenea masura incat sa ajunga sa fie considerata "o amenintare la securitate" acestuia.

Nu numai spargerea Chrome le-ar putea aduce hackerilor bani ci si anume activitati. Spre exemplu, Google plateste 20.000 dolari oricarei persoane care se va folosi de problemele Windows, Flash sau ale driverelor, lucruri care ar afecta toate browserele, scrie Forbes.

Pentru cei care descopera probleme specifice browserului Chrome, compania Google e pregatita sa plateasca 60.000 dolari, pana cand atinge limita de 1 milion de dolari.

Chrome a intrat intr-un concurs international destinat hackerilor denumit Pwn2Own in ultimii trei ani si a rezistat tuturor atacurilor, in timp ce alte nume importante in domeniu, precum Safari, Internet Explorer si Firefox au cazut prada atacurilor specialistilor.

Google a explicat intr-un articol pe blogul propriu ca cere un raport detaliat al modului in care hackerul a reusit sa exploateze browserul, ceea ce nu e o conditie specifica a concursului, motiv pentru care s-au gandit sa stimuleze concurentii cu un premiu consistent.

Informatia va fi ulterior folosita pentru a creste siguranta browserului Chrome.

"Nu numai ca putem sa rezolvam problemele, dar prin studierea vulnerabilitatilor si tehnicilor de exploatare putem sa ne imbunatatim tehnicile de testare, si tot ceea ce tine de securitate" noteaza inginerii Google.

Evenimentul va avea loc in cursul saptamanii viitoare la conferinta pe tema securitatii CanSecWest din Vancouver.

Google te plateste sa uiti de intimitate

De curand, Google a anuntat ca va plati cate 25 de dolari pe an oricui doreste sa participe la proiectul Screenwise. Cei care doresc sa castige bani fara sa faca nimic, trebuie doar sa dea Google permisiunea sa memoreze site-urile pe care le vizitezi.

Proiectul Screenwise al Google urmareste sa inteleaga mai bine care este comportamentul utilizatorilor de internet in dorinta de a optimiza modul in care lucreaza compania pentru a corespunde cerintelor internautilor.

Google va oferi banii in carduri cadou Amazon. Odata cu descarcarea programului care ajuta la urmarirea activitatii, participantii vor primi un card de 5 dolari, iar apoi, la fiecare trei luni, inca cinci dolari.

#hacker Google Chrome, #Google Chrome hackeri, #securitate google chrome , #Internet hacking