Hackeri din China au accesat informatii ale Camerei de Comert a SUA

Miercuri, 21 Decembrie 2011, ora 11:11
2777 citiri
Hackeri din China au accesat informatii ale Camerei de Comert a SUA

Hackeri din China au avut acces anul trecut la informatii din computerele Camerei de Comert a SUA si au avut acces la informatii vizand operatiunile Camerei si ale celor trei milioane de membri ai acestei institutii.

In operatiunea impotriva principalului grup american de lobby pentru afaceri au fost implicate cel putin 300 de adrese de internet, mentioneaza publicatia citata, relateaza miercuri Wall Street Journal citat de Reuters.

Potrivit ziarului, nu se cunoaste cantitatea de informatie la care au avut acces hackerii, care ar fi intrat in baza de date cu mai mult de un an inainte de a fi descoperiti.

Grupul care se afla in spatele acestei infractiuni este suspectat de SUA de legaturi cu guvernul chinez, a declarat una dintre surse. FBI a informat Camera de Comert ca servere din China i-au accesat informatiile.

Potrivit ziarului, purtatorul de cuvant al ambasadei chineze Geng Shuang a declarat ca afirmatia potrivit careia atacul provine din China "este lipsita de dovezi si este iresponsabila" si a apreciat ca problema hackerilor nu ar trebui "politizata".

Camera de Comert are 450 de angajati si reprezinta interese de afaceri in Congres, intre care pe cele ale celor mai mari corporatii americane.

Ziarul citat mentioneaza ca mailurile contineau nume de companii si ale unor persoane importante care au legatura cu Camera de Comert, precum si documente de politica comerciala, note de la reuniuni, rapoarte despre excursii si programe.

"Ceea ce a fost mai neobisnuit este evident faptul ca a fost cineva foarte calificat, care a stiut exact cine suntem si care a vizat anumite persoane si folosit instrumente sofisticate pentru a incerca sa colecteze informatii", a declarat ofiterul David Chavern.

China este adesea mentionata ca suspecta in diferite atacuri informatice impotriva unor tinte americane. In august, Pentagonul a avertizat intr-un raport prezentat Congresului ca atacuri informatice din China ar putea fi folosite intr-o zi in scopuri militare precise.

#hackeri chinezi, #Camera Comert SUA, #hackeri SUA, #hackeri china , #Internet hacking