Hackerii vor sa scape de cenzura prin propriii sateliti

Sambata, 31 Decembrie 2011, ora 08:33
3010 citiri
Hackerii vor sa scape de cenzura prin propriii sateliti

Hackerii intentioneaza sa treaca dincolo de orice nivel de cenzura si vor sa trimita in spatiu cativa sateliti proprii de comunicare, potrivit unui plan prezentat la Chaos Communication Congress, care a avut loc vineri, la Berlin.

Organizatorii proiectului sustin ca planul "Hackerspace Global Grid" va implica, de asemenea, devoltarea unor statii terestre care sa pastreze legatura cu satelitii. Pe termen lung, hackerii spera sa trimita si un astronaut amator pe luna, scrie BBC.

Se pare ca unii hackeri au trimis deja cativa sateliti mai mici pe orbita, pentru perioade scurte de timp, insa urmarirea acestor dispozitive s-a dovedit a fi prea scumpa pentru bugetele lor.

Nick Far, activist al miscarii, a lansat in luna august primul apel la adresa intregii lumi sa contribuie la proiect. Motivul sau: sporirea cenzurii pe internet devine o amenintare.

"Primul nostru scop este sa obtinem un spatiu virtual necenzurat. Vrem sa scoatem internetul de sub controlul entitatilor cu interese", spunea acesta.

Conferinta de la Berlin este cea mai recenta intalnire a Chaos Computer Club, un grup german de hackeri care functioneaza de zeci de ani si care s-a dovedit a fi extrem de influent, de-a lungul timpului.

La deschiderea proiectului, membrii gruparii au decis sa se concentreze pe aspectul infrastructurii comunicationale a schemei. Astfel, ei lucreaza acum la o parte din proiect impreuna cu organizatia Constellation, o initiativa de cercetare aerospatiala din Germania.

Armin Bauer unul dintre membrii care lucreaza la proiect a venit cu ideea de a crea o retea de statii terestre low cost, care pot fi achizitionate de absolut oricine.

Utilizate impreuna, intr-o retea globala, aceste statii ar putea actiona satelitii oricand, usurand transmisia de date catre Pamant dinspre sateliti. "E ca un fel de GPS", explica Bauer.

Echipa va prezenta trei prototipuri de statii terestre in prima jumatate a anului 2012, iar Bauer spera sa prezinte cateva modele functionale la editia de anul viitor a Chaos Communication Congress.

#hackeri cenzura, #sateliti hackeri, #internet hacking , #Internet hacking