Kaspersky: Mobilele cu Android raman tinta hackerilor in 2013

Vineri, 14 Decembrie 2012, ora 11:15
1432 citiri
Kaspersky: Mobilele cu Android raman tinta hackerilor in 2013

Lansarea de atacuri cibernetice asupra dispozitivelor mobile care ruleaza pe platforme Android vor creste semnificativ in 2013, in timp ce noi atacuri vor viza posesorii de dispozitive Apple, atrag atentia expertii Kaspersky Lab in analiza anuala, publicata pe propria pagina de Internet.

Potrivit sursei citate, 2012 a fost anul cresterii explozive a numarului de programe malware pentru mobile, infractorii cibernetici concentrandu-se in principal asupra platformelor Android, care sunt cele mai populare si mai frecvent utilizate.

Atacurile cu tinta predefinita impotriva companiilor au devenit o amenintare directa in ultimii doi ani, iar expertii Kaspersky Lab se asteapta ca numarul acestor tipuri de atacuri sa continue in 2013 si nu numai, devenind una dintre cele mai serioase amenintari pentru companii.

O alta tendinta care, probabil, va avea impact asupra companiilor si guvernelor este evolutia fenomenului de "hacktivism" si, concomitent, a atacurilor cibernetice cu motivatie politica.

"In 2013, este probabil sa intalnim o noua tendinta ingrijoratoare - specularea vulnerabilitatilor pentru lansarea atacurilor de tip 'drive-by download' pe dispozitivele mobile. Acest lucru releva faptul ca datele companiilor stocate pe smartphone-uri si tablete vor fi atacate la fel de frecvent cum sunt atacate computerele traditionale. Din acelasi motiv (cresterea popularitatii), noi atacuri complexe vor fi lansate, de asemenea, impotriva posesorilor de dispozitive Apple", se noteaza in analiza Kaspersky Lab.

De altfel, compania a numit 2012 anul vulnerabilitatilor Java, iar, in 2013, Java va continua sa fie exploatat de catre infractorii cibernetici la nivel avansat.

In plus, cele mai relevante tendinte in 2013 vor fi noile operatiuni de razboi cibernetic, evolutia numarului de atacuri cu tinta predefinita impotriva companiilor si noile amenintari, mult mai avansate, pentru mobile, sustin specialistii.

Kaspersky Lab este cel mai mare producator privat de solutii de securitate endpoint din lume, fiind inclus in topul primilor patru producatori de solutii pentru protectie endpoint la nivel mondial.

Compania este prezenta in aproximativ 200 de tari si protejeaza peste 300 de milioane de utilizatori din intreaga lume.

#securitate telefoane mobile, #telefoane Android atac hackeri, #Kaspersky estimari atacuri , #Internet hacking