Nou atac cibernetic asupra Romaniei - SRI se lupta cu hackerii

Vineri, 01 Martie 2013, ora 21:13
1881 citiri
Nou atac cibernetic asupra Romaniei - SRI se lupta cu hackerii

Romania este tinta unui nou atac cibernetic, cu un impact mai mare decat ultimul ataca, denumit de autoritati Octombrie Rosu, anunta SRI.

Atacul este realizat "de o entitate care prezinta caracteristicile unui actor statal", a declarat purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava.

"Acest atac este unul cu totul nou fata de Red October, este realizat insa de o entitate care prezinta caracteristicile unui actor statal.

Din estimarile SRI, acest atac are un impact mai mare, din cauza nivelului tehnologic superior, care ii permite sa se disimuleze mai bine si sa preia sub control reteaua compromisa, in scopul exfiltrarii (opusul infiltrarii - n.red.) de informatii", a declarat Sava, intr-o interventie la B1 Tv.

"Potrivit estimarilor SRI, atacul are cu certitudine relevanta in planul securitatii nationale a Romaniei prin profilul entitatilor compromise, motiv pentru care, in prezent, Serviciul, prin echipele specializate de reactie la atacuri cibernetice, intreprinde masuri specifice pentru identificarea tuturor entitatilor afectate, evitarea consecintelor si stoparea atacului", a adaugat purtatorul de cuvant al SRI.

Citeste mai multe despre ultimul atac cibernetic asupra Romaniei pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#atac cibernetic Romania, #octombrie rosu atac hacker, #atac informatic Romania , #Internet hacking