Polonia ingheata ratificarea acordului ACTA

Vineri, 03 Februarie 2012, ora 19:22
1298 citiri
Polonia ingheata ratificarea acordului ACTA

Polonia ingheata ratificarea acordului multilateral ACTA, impotriva caruia au protestat mii de polonezi, care vad in document o amenintare la adresa libertatii de exprimare pe Internet, a anuntat primul ministru Donald Tusk.

"Consider ca argumentele pentru oprirea ratificarii sunt justificate. (...) Semnarea acordului ACTA nu a facut obiectul unor consultari suficiente cu toate partile din acest proces", a declarat Tusk in fata presei, anuntand noi "consultari ample", transmite AFP.

"Procesul de ratificare va fi inghetat atat timp cat nu vom fi inlaturat toate indoielile. Aceasta va solicita, probabil, trecerea in revista a legislatiei poloneze. Nu putem exclude nici ca, in final, acordul nu va fi aprobat", a adaugat seful guvernului.

ACTA este menit oficial sa lupte impotriva contrafacerilor de medicamente, produse, dar si impotriva descarcarilor ilegale de pe Internet.

Polonia, ca si alte state europene, a semnat acest acord la 26 ianuarie, in pofida unor vii proteste pe Internet si in strada. Mai multe mii de polonezi, in majoritate tineri, au manifestat timp de cateva zile impotriva ACTA, in care vad o amenintare la adresa libertatii de exprimare pe Internet si un pretext pentru a inchide numeroase site-uri.

ACTA a fost negociat intre Uniunea Europeana, SUA, Japonia, Canada, Elvetia, Australia, Noua Zeelanda, Singapore, Coreea de Sud, Maroc si Mexic.

#ACTA Polonia, #proteste Polonia ACTA, #cenzura internet ACTA , #Internet hacking